Publicerad 2024-05-10

22 lag anmälda till cykelutmaningen för arbetsplatser!

Nu är vårens stora cykelutmaning igång. I år är det hela 22 stycken lag anmälda från det geografiska området Östersunds kommun. Med start 6 maj ska lag med 3-5 deltagare cykla så mycket som möjligt och registrera sina sträckor på Cykelvänligast.se. Sista dag är 31 maj.

Kampanjbild Cykelutmaningen 2024 är igång

Missade ni att anmäla er arbetsplats?

Anmälan till vårens cykelutmaning är nu stängd, men redan i höst kommer en ny chans. Så länge kan ni passa på att anmäla er till Cykelvänlig arbetsplats.

Cykelvänlig arbetsplats

I väntan på nästa cykelutmaning som kommer i höst, så kan ni kratta manegen genom att anmäla er till Cykelvänlig arbetsplats. Det går till såhär:

1: Utse en ansvarig

Börja med att utse en ansvarig person eller arbetsgrupp som jobbar med frågan internt och som blir kontaktperson gentemot Cykelvänligast. Det kan vara en personalchef, någon i ledningsgruppen eller en redan befintlig cykelinspiratör.

2: Registrera er arbetsplats

Registrera er på cykelvänligast.se. Vid registreringen fyller ni i uppgifter om hur cykelvänlig er arbetsplats är idag enligt de kriterier som finns beskrivna. Ladda även upp er logotyp för att synas bland de medverkande arbetsplatserna på hemsidan!

3: Utmaning och inspiration på

Låt er inspireras av tips på vår hemsida och tävla mot andra arbetsplatser i Cykelutmaningen. Med hjälp av kriterier kan ni sätta upp en plan för hur ni ska bli cykelvänligare. Östersund är så kallad partnerkommun, och därför kan arbetsplatser inom det geografiska området Östersunds kommun ta del av följande:

  • Inspirationsträffar
  • Rådgivning
  • Tävlingen Årets Cykelvänligaste Arbetsplats
  • Resvaneundersökning

4: Plocka kriterier

Nu är det bara att sätta igång. Kolla bland kriterierna och gör en plan för vad ni kan förbättra på er arbetsplats. Plocka de lågt hängande frukterna eller satsa på att bli bäst i klassen! För att kunna vara med i tävlingen "Årets Cykelvänligaste Arbetsplats" behöver ni uppdatera kriterierna innan december och er arbetsplats behöver finnas i en partnerkommun. Östersunds kommun är en sådan.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-05-10