Publicerad 2024-05-27

Välkommen till kommunens mobila mötesplats!

Nu har Östersunds kommun en mobil mötesplats som blir ett komplement till de fasta, öppna mötesplatser som redan finns runt om i kommunen och en del i kommunens arbete med att försöka motverka ofrivillig ensamhet.

Två kaffekoppar bildar ögon i en figur där en näve kaffebönor formats till en leende mun.

Kommunen kommer en gång per vecka att besöka olika landsbygdsorter i Östersund under perioderna maj-juni respektive augusti-september månad.

– Vid mötesplatsen kommer vi att bjuda på fika och informera om kommunens olika verksamheter, säger Marie Eriksson, chef för mötesplatser och anhörigstöd hos Vård- och omsorgsförvaltningen. Vi har med oss bord, stolar och parasoll som vi kommer att slå upp på varje nytt ställe. Alla är välkomna att komma förbi och prata med oss en stund!

Den mobila mötesplatsen har ”smygpremiär” i Orrviken idag, den 15 maj, men kör igång ordentligt från den 29 maj. Under maj-juni gäller följande schema:

  • 29 maj – Hara, klockan 11.00, Föreningshuset
  • 5 juni – Marieby, klockan 11.00, vid Marieby kyrka
  • 12 juni – Fåker, klockan 11.00, ICA Nära
  • 19 juni – Tandsbyn, klockan 11.00, Bygdegården
  • 26 juni – Häggenås, klockan 11.00, vid ICA Nära Häggenås

Den mobila mötesplatsen är ett försöksprojekt som kommer att utvärderas under hösten 2024.

Om ni har några frågor om den mobila mötesplatsen kan ni kontakta mötesplatsledare Jeanette Olovsson på telefon 072-221 75 14.

Läs mer om vad som händer på kommunens mötesplatser!

Länk till sidan "Mötesplatser för äldre och andra" på ostersund.se

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-05-27