Publicerad 2024-06-12

Fjällängsskolans 6:or är flitigast på att gå och cykla till skolan!

Nu är Aktivitetspeppen slut och det är klart vilka skolklasser som samlat flest poäng: Fjällängsskolan 6B följt av Odensalaskolan 4B och Tavelbäcksskolans 5A!

Två barn som står bredvid sina cyklar en solig sommardag.

Under en månad, från maj till juni, har skolklasser i Östersunds kommun varit med i utmaningen Aktivitetspeppen. Genom att gå, cykla och åka buss till skolan har eleverna samlat poäng.

Pengar till klasskassan för vinnarna

Topp tre i utmaningen vann vardera pengar till klasskassan. Årets vinnare var Fjällängsskolan 6B följt av Odensalaskolan 4B och Tavelbäcksskolans 5A!

Hälsa och klimat i fokus

Aktivitetspeppen är kommunens utmaning för låg- och mellanstadieelever med syfte att öka de aktiva resorna till skolan. Det är bra för både elevernas hälsa och klimatet. För att alla skulle kunna delta på lika vilkor gavs även poäng för att åka kollektivt samt att gå eller cykla delar av resan, exempelvis genom att bli avsläppt en bit från skolan.

Aktivitetspeppen

Aktivitetspeppen arrangeras av Östersunds kommun inom ramen för projektet Klimatneutrala Östersund 2030. Det var andra året i rad som Aktivitetspeppen genomfördes och i år deltog 31 klasser från 12 skolor.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-06-12