Publicerad 2024-06-20

Förskolan Lillsjöhögen byter verksamhetsform

För att fortsatt kunna erbjuda barnomsorg i Lillsjöhögen övergår förskolan till verksamhetsformen pedagogisk omsorg från den 1 augusti.

Eftersom förskola är en skolform där barnen får undervisning kräver skollagen att varje förskola ska ha legitimerade förskollärare. Det är de som ansvarar för undervisningen.

Inför hösten har de tidigare förskollärarna valt att avsluta sina tjänster vid förskolan Lillsjöhögen. Vi har därför försökt rekrytera ny förskollärare till förskolan Lillsjöhögen inför hösten 2024, men tyvärr inte lyckats.

Vi kan därför inte längre erbjuda förskola i Lillsjöhögen. För att fortsatt kunna erbjuda någon form av barnomsorg i Lillsjöhögen görs förskolan nu om till pedagogisk omsorg.

Om pedagogisk omsorg

Verksamhetsformen pedagogisk omsorg ingår inte i skolväsendet och är inte styrd av läroplanen. Det finns inget krav på förskollärare i pedagogisk omsorg, men personalen som arbetar i verksamheten behöver ha utbildning eller erfarenhet av att arbeta med barn (till exempel som barnskötare).

Information om verksamhetsformen pedagogisk omsorg - Skolverket

För vårdnadshavare

Barn som har plats vid Lillsjöhögen inför hösten får automatiskt plats vid den pedagogiska omsorgen. Om vårdnadshavare vill att barnet ska gå vid en förskola behöver de ansöka om plats vid annan förskola. Barnet har då förtur till lediga platser vid annan förskola.

Information till vårdnadshavare går ut viaTempus.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-06-20