Publicerad 2024-07-02

Välkommen till Sommarparken – här hittar du hela programmet!

Allt fler Östersundsbor och besökande i staden hittar till Sommarparken – oasen för de som vill umgås, hitta på äventyr, leka eller bara njuta i det gröna. Mitt i hjärtat av Östersund!

Tecknad karta över Badhusparken och Dalhemsparken.

– Vi strävar dessutom efter att så många som möjligt av våra aktiviteter ska vara kostnadsfria, berättar Maria Lindström som tillsammans med Sara Gärdegård leder pilotprojektet med Sommarparken.

För om Vinterparken på samma ställe är ett vedertaget begrepp och en succé vintertid, så är Sommarparken ett koncept som känner sig fram det här året.

– Men vi hoppas förstås att det här ska bli återkommande sedan, säger Maria Lindström.

Stort parkområde

Den som har svårt att hitta på något att göra borde ganska snabbt lösa det problemet vid en titt på Sommarparkens hemsida. Om man till Sommarparkens område räknar Badhusparken, Dalhemsparken och dessutom lägger till Surfbukten och närområdet – ja, då finns det ett väldigt stort utbud av aktiviteter.

Eller vad sägs om pumptrack, skateramp, kayakomat, caféer, motionsspår, parkgolf, utegym, musikscen, leklådor, Birgers äventyrspark, cykellekplats, badplatser, grillplatser, med mera.

Dessutom kommer det nästan varje dag att finnas nya aktiviteter att testa, titta på eller uppleva. Alla sådana programpunkter finns schemalagda i på hemsidan. Musik, yoga, kajak, basket, boule, handarbeten … listan är lång.

För att inte tala om Yranveckan 19–28 juli när Sommarparken blir närmaste granne med Krogstråket.

Programmet är levande och kan uppdateras efter väder och vind!

Hitta program och uppdateringar

Håll utkik för senaste info på hemsidan eller i sociala medier.

Hemsidan

Hela sommarprogrammet 2024

Facebook

Instagram

Kvinna sitter på en av många tomma bänkar vid publikplats nedanför scenen i Badhusparken och tittar bakåt mot kameran.

Maria Lindström hälsar alla välkomna till Sommarparken. Hon leder det nya konceptet tillsammans med Sara Gärdegård.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-07-02