Publicerad 2024-07-05

Öppen fritidsverksamhet erbjuder trygg och meningsfull fritid

I Östersunds kommun finns det åtta fritids­gårdar varav fyra bedrivs i kommunens regi och fyra som föreningsverksamhet. Just nu pågår upphandling av de föreningsdrivna fritidsgårdarna fram till 1 september.

Fritidsverksamheten består av fritidsklubb för barn i årskurs 4 - 6 och fritidsgård för unga från årskurs 7 tills de gått ut gymnasiet.

Det övergripande syftet med den öppna fritidsverksamheten är att erbjuda barn och unga i kommunen en trygg och meningsfull fritid. En fritid med hög kvalitet som jämnar ut livsvillkor med skaparglädje, gemenskap och framtidstro bland unga. Verksamheten är kostnadsfri.

Fritidsgården har olika typer av aktiviteter, som till exempel biljard, inne­bandy, pingis, TV-spel, kolla på film, dansa, pyssla, fika och umgås eller bara sitta och ta det lugnt en stund. Barn och ungdomars egna önskemål är utgångspunkt för verksamheten.

Visonen är: ”Den öppna fritidsverksamheten i Östersunds kommun skapar trygghet, glädje och livslånga färdigheter för barn och unga genom aktiv delaktighet och medskapande." – Och det ska vara en gemensam ledstjärna för den öppna fritidsverksamheten, oavsett om verksamheten drivs i egen eller extern regi.

Länk till upphandling om öppen fritidsklubbsverksamhet och fritidsgårdsverksamhet

Det finns massor av kul att hitta på under sommarlovet på fritidsgårdarna

Spana in fritidsgårdarnas Instagram eller Facebook­sidor om du vill veta mer om vad som händer på just din gård: Mer information om alla fritidsgårdar.

Tips på aktiviteter under sommarlovet

I vår fantastiska kommun finns hur mycket som helst att göra. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna. Lär dig upptäcka godbitarna som just du är intresserad av – ja inte bara i sommar utan hela året om.

Använd sökfiltret för att hitta de saker som du är intresserad av. Och du – väldigt mycket av det som erbjuds är helt gratis.

Till sidan med tips på sommarlovsaktiviteter

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-07-05