Publicerad 2018-11-13

Speeddejtning för att matcha restaurangelever med arbetsgivare

Visita, Näringslivskontoret samt Vuxenutbildningen i Östersunds kommun bjuder in restaurangskolornas elever och representanter från branschen till ett informationstillfälle utformat som en speeddejt. Eleverna får här information om yrkets framtidsutsikter - och får möjlighet att träffa sina potentiella arbetsgivare.

 

 

”Stort behov av duktiga mathantverkare”

Östersund har senaste åren inte bara vuxit som kommun utan också expanderat till en stor restaurangstad – och behovet av duktiga mathantverkare har aldrig varit så stort. Nu vill vi inom kommunen och branschen lyfta dessa jobb lite extra. Vår förhoppning är att intresset för att söka sig till restaurangbranschen i Östersund ska öka hos ungdomar på väg ut på arbetsmarknaden.

Ett första steg blir nu att låta elever och deras framtida potentiella arbetsgivare från restaurangbranschen i Östersund träffas och utbyta tankar och idéer. Forumet den här gången är en informationsträff där olika aktörer får lära känna varandra.

När?

14.00 13/11 får eleverna information om arbetsmarknaden och tips inför speeddejten. Arbetsgivarna har branschträff samt får information för att bättre kunna matcha när eleverna ska ut på praktik.

15.00 13/11 startar sedan själva speeddejtingen.

Var?

Astrar Restaurang på Rådhusgatan 15

Vilka?

Alla restaurangelever på gymnasiet och vuxenutbildningen i Östersund och restaurangägare i stan är inbjudna. Även media är varmt välkomna till träffen.

 

För ytterligare information och frågor, kontakta:

Magnus Åkerblad, LärCentrum, Östersunds kommun, telefon: 063 - 14 43 91

Lars-Åke Wassö, Näringslivskontoret Östersunds kommun, telefon: 070 - 284 26 11

Sidan uppdaterad 2018-11-13

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen