Publicerad 2019-04-02

Ny satsning i Östersund skapar 150 nya arbetstillfällen

Webhelp Nordic expanderar i Östersund, flyttar in i nya lokaler – och planerar att anställa 150 nya medarbetare under innevarande år.
– Östersund ger oss fantastiska möjligheter för oss att växa, förklarar Camilla Lundgren, kundansvarig på Webhelp Nordic, ledande inom kundservice och teknisk support.

Webhelp Nordic finns redan i dag i Östersund med cirka 300 anställda, och hanterar företag som bland andra SJ och Viasat. Globalt finns Webhelp på över 140 platser i 35 länder.

– Vi hoppas kunna presentera mer kring den nya satsningen under våren, men vi öppnar upp för jobbansökningar redan nu, via vår webbplats, förklarar Camilla Lundgren.

Östersunds kommun har under flera år haft ett nära samarbete med företaget, där man gemensamt diskuterat olika idéer och tankegångar. Webhelps expandering av sin verksamhet är en av de större som skett på den privata marknaden under en längre tid i Östersund.

– Det är naturligtvis väldigt roligt när ett långsiktigt samarbete kan ge sådan bra utdelning. Att vi får hit 150 nya arbetstillfällen betyder mycket både för kommunen och regionen, kommenterar Anders Wennerberg, kommundirektör i Östersund.

– Östersund är en central knutpunkt i Sverige, en region med goda kommunikationsmöjligheter, ett universitet som driver utvecklingen framåt och ett rikt näringsliv. Vi ser fram emot att fortsätta vara en aktiv del i detta, säger Camilla Lundgren.

Webhelp har fått tillgång till nya, moderna lokaler genom att ta över Diös Fastigheters nuvarande huvudkontor på Fritzhemsgatan på Frösön. Diös flyttar till nya lokaler på Prästgatan.

För mer information, kontakta:

Fredric Kilander, Näringslivschef Östersunds kommun, 063–14 35 64

Camilla Lundgren, kundansvarig Webhelp Nordic, 070–247 00 81

Sidan uppdaterad 2019-04-02

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen