Publicerad 2019-05-20

Nytt sätt för arbetsgivare och utrikesfödda akademiker att hitta varandra

21 maj arrangerar Östersunds kommun tillsammans med Folkuniversitetet en rekryteringsträff där arbetsgivare i Östersund och utrikesfödda akademiker har möjlighet att hitta varandra på ett nytt sätt.

Satsningen är en del i projektet Rekrytera Mera som Östersunds kommun driver för att synliggöra och ta tillvara utrikesfödda akademikers kompetens. Just nu behöver Östersunds företagare anställa över 550 personer. Det visar den senaste näringslivsundersökningen som kommunen gjorde under våren. Men ett stort rekryteringsbehov finns även hos kommunen och andra myndigheter och organisationer.

I stället för det traditionella breda speeddejtingkonceptet är träffen nischad till största delen mot ingenjörskompetens inom samhällsbyggnad men även inom miljö och hållbarhet. Inför träffen har kandidaterna skickat in en beskrivning av sig själv och sin kompetens till arbetsgivarna. Därefter har arbetsgivarna valt ut tre personer var för längre intervjuer. Träffen avslutas sedan med en gemensam lunch.

- Vi har just nu sju längre intervjuer inbokade till träffen vilket känns roligt. Vi vet att där finns många guldkorn som vi inom kommunen och företagen borde fånga upp innan de flyttar, säger Lisa Esseen, projektledare Rekrytera Mera.

Välkomna att delta:

Datum: 21 maj

Tid: Träffen pågår 10.00- 12.45, men tid för intervjuer finns först 11.00.

Plats: Verket, Prästgatan 50

För ytterligare information kontakta:

Lisa Esseen, projektledare, Telefon: 063-14 32 25

Mobil: 070-630 50 37

Sidan uppdaterad 2019-05-20

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen