Publicerad 2019-06-03

Nytt äldreboende med fjällutsikt

Ett nytt äldreboende på Bangårdsgatan med utsikt över sjön och fjällen – det blir verklighet om Kommunfullmäktige säger ja på nästa fullmäktigemöte i juni.

I onsdags godkände Vård- och omsorgsnämnden ett hyreskontrakt med Svenska Vårdfastigheter AB. Kontraktet innebär att företaget får i uppdrag att bygga 80 nya lägenheter på 32 kvadratmeter med tillhörande gemensamhetsutrymmen för särskilt boende. Adressen blir Bangårdsgatan.

Enligt Vård- och omsorgsnämndens beräkningar kommer behovet av särskilt boende att öka med cirka 300 fler lägenheter inom en tioårsperiod. Orsaken är en ökad andel äldre i befolkningen.

Det finns två sätt för kommunen att möta de ökade behoven i centrala stan - att bygga själv och att hyra av privata entreprenörer. Det bygge som Vård- och omsorgsnämnden tidigare planerat på Solliden kommer troligen inte att rymmas i kommunens investeringsbudget för 2020. Därför blir det nu viktigt att hitta hyreslösningar för de närmaste åren.

- Det här känns som ett viktigt första steg för att vi ska kunna tillgodose de ökade behoven av särskilt boende, säger Vård- och omsorgsnämndens ordförande Lise Hjemgaard Svensson.

Nu återstår det att Kommunfullmäktige godkänner Vård- och omsorgsnämndens beslut. När fullmäktigeslutet vunnit laga kraft kan Vård- och omsorgsnämnden skriva kontrakt.

För mer information kontakta:
Lise Hjemgaard Svensson, ordförande Vård- och omsorgsnämnden,
070-372 76 85

Börje Hoflin, uppdragschef Vård- och omsorgsförvaltningen,
070-673 45 08

Thomas Persson, regionschef Öst, Svenska Vårdfastigheter (del av Magnolia Bostad),
070-533 15 68

Sidan uppdaterad 2019-06-03

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen