Publicerad 2019-09-17

Pressinbjudan: Integrationsservice bjuder in media till prova-på-fäktning för nyanlända

Integrationsservice vid Östersunds kommun samverkar med en rad idrottsföreningar för en mer aktiv framtid, ett bredare kontaktnät och en bättre hälsa för nyanlända.

Sedan en tid tillbaka har det på onsdagar samlats nyfikna deltagare för att fäktas på Östersund Frösö Fäktningsklubb – och media bjuds nu in för att närvara vid nästa tillfälle.

Precis som integrationsservice tidigare jobbat med en rad olika prova-på-sporter och aktiviteter såsom boxning och skidskytte är nu även fäktningen arrangerad i samma form. Ingen förkunskap krävs och alla är välkomna att testa på.

”Väldigt givande”

­ - Min känsla är att det har varit väldigt givande för dem som varit här. De har visat upp en glädje och det känns som de har varit trygga och tyckt att det varit kul att testa något helt nytt. Det är väldigt givande både för dem och för oss, säger Fredrik Savva, marknadsföringsansvaring ÖFFK (Östersund Frösö Fäktningsklubb) och Robert Andersson, integrationshandläggare Östersunds kommun fortsätter:

”Bra plattform för integration”

- En viktig del av integrationen för nyanlända är att få kontakter ut i det svenska samhället. Idrottsföreningar och ideella organisationer är en viktig del av det här kontaktnätet och en bra plattform för integration i vardagslivet där nyanlända och svenskar kan mötas på samma villkor.

18 september klockan 17.30 är media välkomna på Integrationsservices testa på-fäktning på Akademigatan 7 83140 Östersund (träningen pågår 17.00-18.00)

 

För ytterligare information och frågor, vänligen kontakta:

Robert Andersson, integrationshandläggare Östersunds kommun. Mobil: 076-109 35 71 eller robert.andersson@ostersund.se

Sidan uppdaterad 2019-09-17

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen