Publicerad 2019-09-30

Pressinbjudan: Välkommen till en kväll för framtidens idrott

Hur kan kommunens idrottsföreningar, Jämtland­/­Härjedalens idrotts­­förbund och Östersunds kommun tillsammans skapa mer rörelse för fler?

Idrottsforum är en kväll för att skapa dialog, delaktighet och förståelse för det lokala och nationella idrotts­politiska läget.

Under kvällen kommer föreningarna få veta mer om hur planen ser ut framåt vad gäller idrotts­­anläggningar och aktivitetsytor. Men kvällen handlar framförallt om att föra dialog med föreningar i kommunen för att undersöka hur Östersunds kommuns framtida bidrag och subventioner till föreningarna ska se ut.

Hur kan idrotten stötta samhällsuppdraget och hur kan kommunen på bästa sätt stötta föreningarnas medlems­uppdrag? Östersund blev precis utnämnd till Sveriges främsta idrotts­kommun 2019 och föreningarna utgör en grundläggande roll i den utmärkelsen.

– För kommunen handlar det om att utifrån politikens förutsättningar erbjuda ett relevant och modernt stöd till föreningarna för att de ska kunna bedriva verksamhet. Idrottsforum är en kväll för utveckling och dialog. Ett viktigt samtal under kvällen är hur vi tillsammans skapar förutsättningar för att fler ska vilja röra på sig mer, säger Johan Bürger Hyllienmark.

Mer information om Idrottsforum

När: Onsdag 2 oktober

Tid: Klockan 18.00 – 21.30

Plats: Verket, Prästgatan 50, Östersund

För vilka: föreningar

Media inbjuds att delta


Vid frågor eller mer information, kontakta

Johan Bürger Hyllienmark, projektledare på Östersunds kommun, på telefon 072‑452 25 71

Sidan uppdaterad 2019-12-16

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen