Publicerad 2019-09-30

Ytterligare förlängning av ÖFK:s anstånd

Östersunds kommun förlänger Östersunds fotbollsklubbs anstånd till och med sista oktober 2019.

Östersunds fotbollsklubb har nyligen bytt VD, vilket gjort att det inte funnits tid för dialog kring betalning av fakturorna sedan det tidigare anståndet. Förlängningen gör det möjligt att föra vidare samtal mellan Östersunds kommun och fotbollsklubbens ledning.

– Att förlänga ÖFK:s anstånd är det alternativ som ger kommunen och skattebetalarna störst möjlighet att få in pengar för de obetalda fakturorna. De signaler vi får från klubben är att det går framåt i arbetet. Med bakgrund av det ger vi dem extra tid att lösa sin situation så att vi kan föra vidare samtal och få in betalning för fakturorna, säger Henrik Jansson, chef för kultur- och fritidsenheten på Östersunds kommun.

Fakturor för användning av Jämtkraft Arena

Anståndet rör obetalda fakturor från maj 2019. Beloppet uppgår 30 september till cirka 1,7 miljoner kronor. Tidigare anståndsbelopp var cirka 700 000 kronor. Östersunds kommun har gett anstånd i två omgångar under augusti och september och förlänger nu anståndet en tredje gång.

Fakturorna är hyror för allsvenska matcher, vanliga träningstider, akademins träningar samt avbetalningar för de läktarutbyggnader som kommunen gjorde för Östersunds fotbollsklubbs räkning under 2016 och 2017.

För frågor eller ytterligare information, kontakta

Henrik Jansson, chef på Kultur- och fritidsenheten, på telefon 063-14 41 01

Sidan uppdaterad 2019-09-30

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen