Publicerad 2019-10-17

Pressinbjudan: Nyinvigning av Frösö Ridcenter

En ny tillgänglighets­anpassad service­byggnad och upprustning av den befintliga anläggningen. Lördag 19 oktober är det dags för nyinvigning av Frösö Ridcenter.

Vad: Kommunen har byggt en ny tillgänglighetsanpassad servicebyggnad och rustat upp den befintliga anläggningen. Det här har kommunen gjort:

  • Byggt en ny servicebyggnad
    Byggnaden innehåller: café, kontor, teorisal, omkläd­ningsrum och övernattnings­möjligheter för att bland annat göra det möjligt att hålla ridläger. Den nya byggnaden är tillgänglighets­anpassad och hela anläggningen har ett nytt berg­värme­system för uppvärmning.
  • Rustat upp stallet och ridhuset
    Till exempel med en ny ridhus­botten, sarger och belysning i ridhuset. Hela den befintliga anläggningen har blivit ommålad, fått nya dörrar och tilläggs­isolering. Under hösten ska fiber dras in och anläggningen ska få nya karantän-­/gästboxar i anslutning till stallet.
  • Gett konstnär i uppdrag att ta fram konst
    Enligt 1%-regeln har kommunen gett konstnären Linda Svedberg i uppdrag att ta fram ett konstverk till byggnaden. Hon har tagit fram konstverket Synergi som invigs under dagen.

När: Klockan 11.00-11.30 är det officiell invigning av servicebyggnaden och konstverket Synergi. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Per Lundgren kommer tillsammans med representant från ridklubben och konstnären att klippa band och hålla tal.

Ridklubben har arrangerat aktiviteter från klockan 10.00 – 14.00, till exempel bakluckeloppis, prova-på ridning samt riduppvisning i dressyr, hoppning och ridskola. Se hela programmet här (länk nyheten på webben)

För frågor eller mer information, kontakta

Liselotte Halvarsson, utredare på Kultur- och fritidsenheten, på telefon 063-14 06 85

Kristina Strömgren, konstsamordnare på Kultur- och fritidsenheten, på telefon 063-14 31 27

Sidan uppdaterad 2019-10-17

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen