Publicerad 2019-11-08

Vi ändrar beslut om pepparkakor

Efter kontakt med medborgare samt rapportering i media om att förskolebarn i Östersund skulle bli utan pepparkakor vid årets luciafirande har kommunen tagit ett nytt beslut. Förskolor och skolor får möjlighet att bjuda barnen på pepparkakor.

bild på pepparkaka

Under hösten 2019 har Barn- och utbildningsförvaltningen haft köpstopp. Detta på grund av ett beräknat underskott på 8 miljoner kronor för 2019. Ett köpstopp innebär att förvaltningen ska prioritera kärnverksamheten, alltså den verksamhet som handlar om lärande och god utbildning för barnen. Alla övriga inköp stoppades tillfälligt för att spara pengar.

Barn- och utbildningsförvaltningen har, efter att köpstoppet trädde i kraft, fått ett engångsbelopp från Kommunfullmäktige, som hjälp att täcka förvaltningens underskott.

– Tack vare pengarna från Kommunfullmäktige kan vi nu backa på beslutet att inte få köpa in pepparkakor till lucia och samtidigt fokusera på de större besparingarna. Vi jobbar stenhårt med de stora frågorna som gäller förskolebarnens och elevernas lärande och utveckling, säger Elisabet Uitto verksamhetschef för förskolorna i kommunen.

För frågor eller mer information, kontakta

Elisabet Uitto, verksamhetschef för förskolorna i Östersunds kommun, 070-191 71 97

Sidan uppdaterad 2019-11-08

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen