Publicerad 2019-11-26

Hur ser framtidens kulturliv ut?

För att ytterligare utveckla kulturen tar Östersunds kommun fram en kulturstrategi, som ska vägleda alla kommunala beslut som fattas inom området. I arbetet med strategin för kommunen dialog med de som bor och är verksamma inom kommunen. Tisdag 3 december är alla invånare i kommunen inbjudna till Kulturforum på Gamla Teatern för att tycka till om hur Östersunds kulturliv kan se ut.

Den nya kulturstrategin ska sätta en riktning för Östersunds kommuns kulturliv. Det handlar om att skapa förutsättningar, utveckla existerande kulturverksamhet och bidra till ett kreativt, brett och flödande kulturliv. Strategin kommer att gälla de kommande fem åren innan det är dags att se över den igen.

- Det är nu snart 15 år sedan kommunens nuvarande kulturplan utformades. Det har hänt mycket sedan dess och det är hög tid för en genomgång och uppdatering. Ett rikt kulturliv stärker samhället, därför är en kulturstrategi med tydlig vision och viljeriktning viktig, säger Lena Byström, kultursamordnare på Östersunds kommun.

Program för Kulturforum 3 december

När: Tisdag 3 december klockan 18.00 – 20.30

För vilka: Invånare i kommunen, kulturverksamma, föreningar, företagare och organisationer.

Media är varmt välkomna att delta under hela eller delar av kvällen. Vill ni delta under kvällen, skicka ett mejl med namn till kulturforum@ostersund.se för att stå med på listan alternativt kontakta Lena Byström (kontaktuppgifter nedan).

Vad: Under kvällen får deltagarna med hjälp av mentimeter möjlighet att påverka arbetet med den kommande kulturstrategin. Under kvällen varvas dessutom samtal om kulturen i kommunen med kreativa uppträdanden. Micke ”Mojo” Nilsson, Hanna Nutti, Cirkus Kul & Bus, Daniel Edfeldt, Andréa Wiktorsson, Jerker Bexelius, Martin Johansson, Per Lundgren, Bosse Svensson och Lena Byström finns med under kvällen.

Utförligare program och tidpunkter

Inom kort kommer kommunens invånare också ha möjlighet att fylla i en enkät om framtidens kultur i kommunen. Enkäten kommer finnas på www.ostersund.se/kulturstrategilänk till annan webbplats.

För frågor eller mer information, kontakta

Lena Byström, kultursamordnare på Östersunds kommun, på telefon 063-14 37 13

Sidan uppdaterad 2019-11-26

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen