Publicerad 2019-12-02

Idag lanseras levaiostersund.se, som ska locka kompetens till Östersund

Flera företag och organisationer i Östersund har svårt att hitta rätt kompetens. För att göra det lättare att rekrytera lanserar Östersunds kommun tillsammans med näringslivet webbplatsen levaiostersund.se

- Många vill anställa och letar aktivt efter personer att anställa inom en mängd olika områden, men det är svårt att hitta den kompetens och kunskap som behövs. Om våra företag inte hittar kompetens finns det risk att de flyttar sin verksamhet. Vi vill att så många som möjligt är kvar och att fler ska etablera sig här, säger Fredric Kilander, näringslivschef.


Östersunds kommun arbetar intensivt med att försöka hjälpa företagen med sin kompetensförsörjning. Tillsammans med näringslivet och Arbetsförmedlingen har vi i olika analyser identifierat de branscher som har störst problem med kompetensförsörjning. Det finns en stor efterfrågan på medarbetare inom IT, data, ekonomi, restaurang, vård och skola. Även pedagoger, ingenjörer och yrkeschaufförer behövs. Men vilka branscher som har störst problem är föränderliga beroende på arbetsmarknadens skiftningar.


- Tillsammans med näringslivet har vi tagit fram rekryteringswebben levaiostersund.se som ska göra det lättare för företag med stor kompetensbrist att rekrytera. Där ska företag kunna lägga upp jobbannonser och samtidigt ska de som söker få veta hur det är att leva i Östersund, säger Karin Henriksson, Näringslivskontoret.


Med levaiostersund.se vill vi nå de som vill flytta till Östersund, spetskompetens, de som vill byta jobb och de studenter som söker jobb. Det finns information om boende, skola och förskola, vuxenutbildning och om fritiden i Östersund. För att människor ska flytta hit krävs inte bara ett jobb utan att hela livet ska fungera.
Levaiostersund.se är ett komplement till Arbetsförmedlingens platsbank och kommer att marknadsföras på bland annat Facebook och Linkedin under hela 2020 och även det som är kvar av 2019.


Det är gratis att både vara samarbetspart till sidan och att publicera annonserna i portalen. Vill du lägga upp jobbannonser på levaiostersund.se – kontakta Karin Henriksson på karin.henriksson@ostersund.se eller 070-237 11 37.


Vid frågor eller mer information, kontakta:
Karin Henriksson, Näringslivskontoret, 070-237 11 37

Sidan uppdaterad 2019-12-02

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen