Publicerad 2019-12-19

”Folkhälsosatsningen är väldigt viktig”

Samtliga partier i Östersunds kommun är överens om att stå bakom och fullfölja en satsning på Special Olympics även om tävlingen skjuts framåt ett eller flera år – vilket är ett av de tänkbara scenariona när styrelsen för svenska Parasportförbundet i kväll har ett möte med bland annat denna frågan på bordet.

Svenska Parasportförbundet har, som vi tidigare berättat om i ett pressmeddelande, deklarerat att Special Olympics World Winter Games 2021 riskerar att ställas in. Anledningen är att det varit svårt att få finansiärer och sponsorer och att det är osäkert med pengar från staten samtidigt som tiden nu börjar att rinna ut. Stora internationella arrangemang är krävande ekonomiskt och beroende av finansiering från många håll.

Ett av de tänkbara scenariona är att tävlingen flyttas fram

I kväll har styrelsen för svenska Parasportförbundet ett möte där en av punkterna på dagordningen är om förbundet ska avsäga sig Special Olympics. Ett av de olika tänkbara scenariona är att Special Olympics skjuts framåt i tiden, och politiken i Östersunds kommun är överens om att detta inte skulle vara ett hinder för att fullfölja satsningen.

– Vi tycker alla att det här är en så pass viktig satsning att det är en självklarhet. Dessutom är folkhälsosatsningen värdefull och ska genomföras i någon form oavsett, säger Bosse Svensson, kommunstyrelsens ordförande.

För ytterligare information, vänligen kontakta:


Bosse Svensson, ordförande kommunstyrelsen, mejl:bosse.svensson@ostersund.se

Niklas Daoson, kommunalråd, telefon: 063 –14 31 01

Sidan uppdaterad 2020-01-10

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen