Publicerad 2020-01-13

Nu är bibliotekets vårprogram här – med gamla favoriter och flera nyheter

Mer verksamhet för barn och unga och ökat fokus på program­verksamhet utanför Östersunds bibliotek. Det är några av nyheterna i bibliotekets vårprogram 2020.

Vårens program är särskilt inriktat för att nå målgrupper som de inte når idag, till exempel barn och unga.

– Ett sätt att nå nya målgrupper är att röra oss utanför biblioteket i Östersund ännu mer. Till exempel med pop up-verksamhet och fler aktiviteter på områdesbiblioteken, säger Maj Eriksson, chef på Östersunds bibliotek.

– Vi kommer att dyka upp på många både väntade och oväntade ställen runt om i kommunen, säger Catharina Andersson, koordinator på Östersunds bibliotek.

Så blir våren på Östersunds bibliotek

Några av nyheterna är dockteater på arabiska, e-sportlov där det går att prova på VR-glasögon och uppleva virtuell verklighet, prata hästar och böcker med Helena Dahlgren som är författare till böckerna om Ödesryttarna från spelet Star Stable.

Under våren väntar även problemlösning för den som vill komma igång med det digitala och bli bättre på att hantera sin mobil eller läsplatta, samtal om filterbubblor, fejkade nyheter och mycket, mycket mer.

Men även gamla favoriter hänger med. De sagolika söndagarna med pyssel fortsätter, precis som bibliotekets samarbete med RFSL där det väntar regnbågscafé och regnbågsfamiljeträffar. Biblioteket har dessutom förnyat sin HBTQ-certifiering.

Flertalet föreläsningar och författarbesök finns också med i programmet som ni kan ta del av på www.ostersundsbibliotek.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För mer information om programmet

För frågor om programmet:

Catharina Andersson, koordinator på Östersunds bibliotek, på telefon telefon 076-114 87 25

För frågor om nya målgrupps­satsningen och övriga verksamhetsfrågor:

Maj Eriksson, chef på Östersunds bibliotek, på telefon 070-319 30 48

Sidan uppdaterad 2020-01-13

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen