Publicerad 2020-04-09

Kommunen erbjuder feriepraktik även i sommar

Feriepraktik för ungdomar kommer att genomföras i sommar, även om de som erbjuds praktik får vara beredda på omplacering eller rent av att praktiken ställs in, beroende på corona­situationen. Oavsett hur det går, så kommer de ändå att få ut sin ersättning.

– Det finns goda sociala och praktiska skäl att genomföra feriepraktiken för ungdomar på det här sättet. Vi fortsätter alltså framåt i processen, men har alla möjligheter att justera det hela, rent praktiskt, utifrån hur corona­situationen utvecklas. Oavsett hur det går, så kommer i alla fall ungdomarna att få ut sin lön, säger Åsa Brandelius, arbetsmarknadschef, Östersunds kommun.

Eftersom omständigheterna är så speciella kommer de ungdomar som erbjuds praktik också att få information om att de kan komma att få en ny placering eller, i värsta fall, att praktiken ställs in. Oavsett händelseutvecklingen kommer ungdomarna ändå att få ut sin ersättning.

– Finns det bara möjlighet så vill vi gärna få in de duktiga feriepraktikanterna. Det är ett bra sätt att få prova på kommunens intressanta arbeten och kommer också kunna bli en välkommen avlastning till våra medarbetare efter en tuff tid, säger Anders Wennerberg, kommundirektör.

Kontakt:

Åsa Brandelius
Arbetsmarknadschef Östersunds kommun
070-659 30 74

Anders Wennerberg
Kommundirektör Östersunds kommun
070-216 90 25

Sidan uppdaterad 2020-04-09