Publicerad 2020-05-18

Naturkartan ska hjälpa Östersundare att njuta av fritiden under coronaviruset

Under coronapandemin är det tyvärr vanligt att efterlängtade och uppskattade saker ställs in. Därför lanserar nu kommunen, med Mia Wiktor Lunde som friluftsutvecklare i spetsen, Östersunds kommuns Naturkarta som ska göra det enklare för människor att hitta aktiviteter på sin fritid.

- Östersunds friluftsliv erbjuder goda möjligheter till en aktiv fritid, inte minst under coronaviruset. Vi har arbetat med att färdigställa vår egen Naturkarta ett tag, men nu när så många ordinarie aktiviteter ställts in bestämde vi oss för att lansera Naturkartan så snart som möjligt för att underlätta för kommunens invånare att hitta ut, berättar Mia Wiktor Lunde.

De senaste veckorna har hon fyllt på Naturkartan med tips på platser att besöka, bland annat badplatser, naturreservat och platser lämpliga för vandring, löpning eller cykling. Och fler tips kommer löpande under våren och sommaren.

- Friluftslivet blir extra viktigt även i sommar när många kommer spendera sin semester på hemmaplan. Vi har goda möjligheter i Östersund att hemestra och upptäcka nya platser runt om i kommunen, vi är en av Sveriges bästa kommuner när det kommer till friluftsliv, säger Mia.

Östersunds kommun hamnade nämligen i topp när Naturvårdsverket nyligen rankade Sveriges bästa friluftskommun. Tillsammans med fyra andra kommuner fick Östersunds kommuns friluftsliv full pott, ett friluftsliv som många kommer få möjligheten att lära känna med Naturkartan som hjälp.

Gå till Naturkartanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För mer information och frågor, kontakta

Mia Wiktor Lunde, friluftsutvecklare på Östersunds kommun, telefon 063-14 30 36

Sidan uppdaterad 2020-05-18