Publicerad 2020-05-26

Skyltar på stan ska påminna om att hålla avstånd

Nu sätter Östersunds kommun upp skyltar och klistermärken för att påminna om att hålla avståndet. När solen skiner är det lätt att det blir trångt i parker och andra allmänna ytor, och smittspridningen riskerar då att ta fart.

Under tisdagen kommer en första omgång med skyltar att sättas upp, fokus ligger på de områden där studenter brukar samlas för att fira; Österängsparken, Badhusparken och så vidare.

‑ Vi har alla ett ansvar för att minska smittspridningen. Våren är en tid då det brukar vara mycket glädje och firande, men i år ser förutsättningarna annorlunda ut. Vi har alla ett fortsatt ansvar för att minska smittspridningen och skyltarna ska påminna om att hålla avstånd, säger Anders Wennerberg.

Håll avstånd – minst en fjällko

Skyltarna ger exempel på vad vi kan föreställa oss för att se till att hålla avstånd, en älg, en fjällko eller två stycken storsjöodjur i form av Birger.
Fler omgångar med skyltar kommer under de närmaste veckorna att sättas upp i kommunens parker, lekparker, grönytor och inne i centrala Östersund.
‑ Det är lätt att glömma bort den allvarliga situation vi faktiskt befinner oss i när solen skiner. Coronapandemin har inte avstannat än och vi måste komma ihåg att hålla avstånd. Skyltarna ska på ett lekfullt sätt påminna oss om det, säger Anders Wennerberg.

Ta dubbelt så stor plats!

Det kommer även att sättas upp klistermärken på bänkar runt om i Östersund för att påminna oss om att vi inte ska sitta och gnugga axlar med varandra i vårsolen, utan ha utrymme runt oss. I dessa tider är det helt okej att sätta en väska bredvid sig för att påminna andra om att hålla avstånd.

Skyltarna kommer att sättas upp under tisdagen och onsdagen, kontakta Per Berlén, på telefon 063- 14 43 87, för att få reda på var skylarna har satts upp.

För frågor och mer information, kontakta:

Anders Wennerberg
Kommundirektör Östersunds kommun
070-216 90 25

Sidan uppdaterad 2020-05-26