Publicerad 2021-03-30

Kommunen finansierar en doktorandtjänst vid lärarutbildningen på Mittuniversitetet i Östersund

Kommunstyrelsen beslutade i dag att bevilja finansiering av en doktorandtjänst riktad mot lärarutbildningen på Mittuniversitetet.

Östersunds kommun och Mittuniversitetet har fört en dialog för att kunna erbjuda lärarutbildningar vid campus i Östersund. Inför höstterminen 2021 kommer Mittuniversitetet att starta en permanent förskollärarutbildning i Östersund för 30 studenter. I samband med det tas fram en doktorandtjänst riktad mot lärarutbildningen som finansieras av kommunen. Doktorandtjänsten är ett led i att ytterligare stärka samarbetet mellan Mittuniversitetet och Östersunds kommun där kommunen och Mittuniversitetet gemensamt säkrar kompetens och stärker forskningsinriktningen för utbildningen

Regionala lärarutbildningar är avgörande för att säkra kompetensförsörjningen för såväl Östersunds kommun som övriga kommuner i länet. Förhoppningen är att vi i framtiden ska kunna erbjuda ytterligare lärarutbildningar i Östersund.

"Väldigt glädjande"

- Det är väldigt glädjande att Östersund nu kan erbjuda möjligheten till förskollärarstudier i Östersund. Det är viktig och nödvändig kompetens för oss och barnen i vår verksamhet. Genom att kommunen finansierar en doktorandtjänst så bidrar det till att de lärare som utbildas här på campus Östersund får en starkare koppling till forskningen i sin utbildning. I förlängningen kan detta vara av stor betydelse för vår framtida kompetensförsörjning, säger Anders Wennerberg, kommundirektör Östersunds kommun.

För frågor och ytterligare information, vänligen kontakta:

Jessica Stenbäck, studentsamordnare på näringslivskontoret, 063- 14 35 95

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2021-03-31