Publicerad 2022-01-12

Skolskjutsar i Östersunds kommun ställs in på grund av vädret

Torsdag 13 januari ställs skolskjutsarna in för eleverna i Bringåsens skola, Häggenås skola, Treälvsskolan, Fåkers skola, Ångsta skola, Orrvikens skola och Marieby skola. Även skolskjutsar till kommunens övriga skolor som inte är ordinarie kollektivtrafik ställs in.

Orsaken är de svåra vägförhållandena som väntas på grund av vädret.

Skolorna är dock öppna för elever som kan ta sig dit på ett säkert sätt. I de fall många elever inte kan ta sig till skolan kommer ordinarie undervisning inte att bedrivas, utan skolan ordnar då annan lämplig verksamhet.

Om man uteblir på grund av inställd skolskjuts så räknas det inte som frånvaro.

På grund av de svåra vägförhållandena ber vi föräldrar som överväger att skjutsa sina barn att följa rekommendationer från Trafikverket och polisen.

Skolskjuts endast med ordinarie kollektivtrafik

För övriga skolor i kommunen gäller att upphandlade skolskjutsar ställs in under torsdagen. Skolskjuts med ordinarie kollektivtrafik planeras dock att genomföras. Detta gäller även taxi till grundsärskolan, men räkna med förseningar.

För uppdaterad trafikinformation se:

https://ltr.se/trafiklaget-just-nu/

För frågor uppmanas vårdnadshavare att kontakta respektive rektor.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-01-12