Publicerad 2024-03-13

Klimatkonferens med temat besöksnäring och evenemang i Östersund den 13-15 mars

Östersunds kommun står tillsammans med Viable Cities värd för konferens med temat ”Besöksnäring och evenemang för attraktiva och klimatneutrala platser” den 13-15 mars. Deltar gör 23 svenska städer och sex myndigheter som alla ingår i satsningen Klimatneutrala städer 2030.

I Sverige och Europa mobiliserar många aktörer för klimatneutrala städer 2030 och för hållbara platser, besök och evenemang. Under konferensen Transition Lab Forum 14 i Östersund, fördjupar vi oss i hur vi kan integrera platser, besök och evenemang i utvecklingen av klimatneutrala städer och samhällen.

Målgrupp för konferensen är nyckelaktörer i städernas omställningsarbete, samt nyckelaktörer inom plats-, näringslivs- och destinationsutveckling.

Media välkomna till Transition Lab Forum Live, torsdag 14 mars

Livesändningen på torsdag den 14 mars är den öppna delen av konferensen och i samband med den programpunkten välkomnar vi media. Under Transition Lab Forum Live fördjupar vi och breddar vår kunskap om konferensens huvudtema. På scen deltar experter, forskare och andra sakkunniga. Vad görs idag inom temat, och hur kan vi ytterligare snabba på arbetet i omställningen till klimatneutrala städer?

Hålltider torsdag den 14 mars på Gamla teatern i Östersund

09:30 Kaffe, möjlighet att haffa någon av konferensdeltagarna eller projektledare för intervju

10:00-12:00 Transition Lab Forum Live, livesänding från scenen på Gamla teatern

12:00 Möjlighet att haffa någon av talarna, representanter från Viable Cities programkontor eller andra deltagare för intervju

Vi kommer utforska hur vi kan utveckla besöksnäringen och driva evenemang för att skapa hållbara och klimatneutrala platser som en del av resan mot klimatneutrala och hållbara städer 2030. Vi utforskar också hur olika aktörer, som kommunorganisation, kommunala bolag, akademi, besöksnäring och medborgare, kan mobilisera för omställning.

Välkomna!

Om Viable Cities och Klimatneutrala städer 2030

Viable Cities är ett strategiskt innovationsprogram och Sveriges hittills största satsning på klimatneutrala städer. De 23 städerna, däribland Östersund, som ingår i satsningen, representerar 40 procent av Sveriges befolkning. Utöver de 23 städerna ingår även sex myndigheter. Konferenser som dessa är ett återkommande inslag i satsningen Klimatneutrala städer 2030.

Frågor och mer information:

Caroline Hildahl, projektledare Klimatneutrala Östersund 2030, Östersunds kommun.
Telefon 076-117 42 40, caroline.hildahl@ostersund.se

Sandra Sjöö, kommunikatör på Viable Cities programkontor.
Telefon 072-857 46 22, sandra.sjoo@viablecities.se.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-03-13