Publicerad 2018-06-13

Dags för sommarsläckning av gatubelysningen

Under de ljusaste sommarnätterna sparar vi på miljön genom att släcka belysningen på våra kommunala gator och vägar. Gatubelysningen kommer i år att vara släckt nattetid mellan den 17 juni och den 20 juli

Det betyder att all kommunal väg- och gatubelysning i Östersund (från Torvalla till Lugnvik), Frösön och i alla byar runt om i kommunen där belysningen sköts av vägföreningar med bidrag från kommunen kommer att vara nedsläckt.

Anledningen till sommarsläckningen är att det är ljust på nätterna under perioden, och att det sparar energi och därmed på miljön.

Men det finns undantag för nedsläckningen och det är där Trafikverket har ansvar för gatubelysningen. I de områdena kommer det fortsätta att lysa. Några exempel på det är: Vallaleden upp mot flyget, Vallsundsbron, trafikplatserna i Lugnvik och Odenskog och E14 genom Brunflo.

Som vanligt är det efter studentfirande och skolavslutning och fram till yran-stråket startar som gatubelysningen är släckt. I år innebär det släckning mellan den 17 juni och den 20 juli.

Sidan uppdaterad 2018-06-13

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen