Publicerad 2018-10-03

Rök och buller när vi undersöker avloppsledningarna i Blomängen

Nu undersöker vi ledningarna i villaområdet i Blomängen. Nyängsvägen, Hackstigen, Släggstigen, Spadstigen, Spettstigen och Yxstigen berörs. Vi undersöker avloppsledningar genom att leda ner rök i ledningarna. På så sätt kan vi hitta felaktiga anslutningar till det kommunala ledningsnätet för avlopp.

Röken är luktlös och helt ofarlig för människor och djur. Arbetet innebär ett visst buller samt fordon och utrustning på gatorna. Vår entreprenör kommer även att gå in på privata tomter. Det händer också att de använder sig av färgat vatten som kan rinna ut på gatorna och så småningom leta sig ut i Storsjön. Färgen är helt ofarlig.

Avlopp som sällan används?

Du som bor i området; finns det golvbrunnar eller andra avlopp i huset som sällan används? Spola i vatten så att vattenlåset fylls. Om ett vattenlås är tomt på vatten finns det risk att rök letar sig in i bostaden och utlöser brandlarm.

Vi ber om överseende med eventuella olägenheter.

Sidan uppdaterad 2018-10-24

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen