Publicerad 2023-03-14

Gågatan: Avstängd för fordonstrafik mellan Stortorget och Postgränd vardagar 07 - 16

Från onsdag 15 mars till slutet av april kommer Prästgatan, mellan Stortorget och Postgränd, att vara avstängd för fordonstrafik under vardagar mellan kl. 07 - 16. Övrig tid är det begränsad framkomlighet på samma sträcka.

Karta som visar arbetsområdet på Prästgatan mellan Stortorget och Postgränd 

Vi förbereder fasaderna längs Prästgatan mellan Stortorget och Postgränd för gågatans nya belysning. Vi kommer att arbeta utefter fasaderna med lift och vi tar ett kvarter i taget, med början i kvarteret närmast Stortorget. I det kvarter där vi är aktiva, är gågatan stängd för fordonstrafik på vardagar mellan klockan 07 - 16. Vi hänvisar till övrig tid samt till tvärgatorna.

Nästa steg: vi gräver i gatan

Under maj månad upprepas avstängningarna då vi ska gräva i gatan och dra nya ledningar till belysningen. Återigen börjar vi med kvarteret närmast torget och arbetar oss, kvarter för kvarter, ner mot Postgränd.

Sista steget: vi monterar belysningen

Efter ett sommaruppehåll är det dags för oss att montera belysningen. Återigen börjar vi från torget och arbetar oss nedåt. kvarter för kvarter med samma avstängingar. Vi börjar i mitten av augusti och räknar med att vara klar mot slutet av september.

Det kommer att vara bullrigt och trångt och vi ber om din förståelse.

Läs mer om Prästgatans nya belysning

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-03-30