Publicerad 2023-11-01

Odensala och Torvalla: Dags för byte av ljuskällor i gatlyktorna

I mitten av november börjar vi arbetet med att byta alla ljuskällor i gatlyktorna i Odensala och Torvalla.

En man står i en skylift och arbetar med en gatlyktas armatur

Enligt vår underhållsplan för gatubelysning har turen kommit till Odensala och Torvalla. Där har många gatlyktor slocknat. Därför har vi tidigarelagt bytet av alla ljuskällor några månader, och planerar att börja arbetet i mitten av november. Arbetet kommer att pågå under några månader.

I områden där vi byter ljuskällor kan gatlyktorna lysa även dagtid. Det är alltså inget fel. Trafiken kan även komma att drabbas av begränsad framkomlighet där vi är med våra arbetsfordon. Det blir lite stök i områdena men vi hoppas på din förståelse under tiden.

En underhållsplan som håller

2019 började vi att fasa in den underhållsplan som vi jobbar efter idag. Den bygger på ljuskällornas normala livslängd som är 5 år. Det har varit några år då vi både har bytt ljuskällor efter behov, och bytt ljuskällor enligt underhållsplanen. Odensala och Torvalla är de områden som är sist ut för byte av alla ljuskällor. Där är det nu många gatlyktor som inte lyser. Men när vi har bytt alla ljuskällor i dessa områden är vi ikapp med underhållsplanen.

Läs mer om hur vi jobbar med slocknade gatlyktor

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-11-01