Mobacka

Välkommen till Mobacka beläget i naturskönt området i Solliden där det finns fina strövområden.

Här arbetar vi aktivt med vår värdegrund som sätter dig som boende i fokus. Du är delaktig i alla beslut som rör din omsorg. Det är viktigt för oss att du känner förtroende för oss som arbetar här och vi sättet stort värde på det som är betydelsefullt för dig. Vi är lyhörda för dina önskemål

På Mobacka finns 26 lägenheter. Boendet finns i bottenplan. Lägenheterna är handikappanpassade och utrustade med kökspentry. Tvättmaskin finns i varje lägenhet.

Boendet har gemensamma utrymmen där det erbjuds möjlighet att äta, umgås och delta i olika aktiviteter. I anslutning till gemensamhetsutrymmena finns stora uteplatser. På innergården finns en trädgård med möjlighet till aktivitet och avkoppling.

Så tar du dig dit   

Buss nr 2 Centrum- Solliden. Hållplats Solliden.

Aktiviteter

Vi erbjuder sittgymnastik 1 gång i veckan. Varje vecka har vi Fredagsmys där vi fikar gott tillsammans och kan mötas i givande samtal. Vi hittar på aktiviteter anpassat utifrån intresse, gruppstorlek exempelvis tidningsläsning, filmvisning, högläsning eller annan social aktivitet efter önskemål.

Givetvis försöker vi vara ute på promenader så mycket som möjligt och efter önskemål.

Måltider

Alla måltider serveras utifrån önskemål i gemensamt kök eller i den egna lägenheten. På Mobacka serveras frukost, lunch, middag och mellanmål. Maten tillagas av Måltidsservice.

Den som behöver specialkost får givetvis detta.

Lunchmeny

Lunch- och middagsmeny

Hälso- sjukvård och omsorg

På Mobacka finns tillgång till sjuksköterska dygnet runt. Arbetsterapeut och fysioterapeut har möjlighet att göra hembesök när behov finns. Läkare finns att tillgå från Z-gränd hälsocentral. Om du önskar att behålla din tidigare husläkare är detta möjligt. Detsamma gäller tandläkare.

Övrig omvårdnadspersonal finns tillgänglig på boendet under hela dygnet. En kontaktman ska finnas utsedd som du i första hand kan vända dig till när du undrar något.

När du flyttar hit

Din lägenhet är omöblerad och du tar med dig allt som du behöver i din vardag som exempelvis möbler, sänglinne, kläder, hygienartiklar, städutrustning och husgeråd.

Vi har egna sängar. För bästa sängkomfort är alla våra sängar utrustade med Optimal Curas madrasser för att förebygga trycksår.

Tänk på att du behöver en hemförsäkring. I nära anslutning till inflyttningen träffas vi och genomför en planering utifrån dina behov och önskemål.

Sidan uppdaterad 2023-10-23