Slåttergården

Slåttergården ligger i centrum av Ängsmon, Torvalla med närhet till kyrka, skola och busshållplats. Det är vacker utemiljö med fina promenadvägar.

Undvik besök för att minska risken för smitta! Här kan du läsa mer om våra aktuella besöksrutiner.

På Slåttergården finns 22 lägenheter. Lägenheterna är handikappanpassade och utrustade med kökspentry. Balkong eller uteplats finns till varje lägenhet.

Boendet har gemensamma utrymmen där det erbjuds möjlighet att äta, umgås och delta i olika aktiviteter. Gemensam uteplats finns.

Så tar du dig dit

Busslinje 4 och 14.

Aktiviteter

Måltider

Alla måltider serveras utifrån önskemål i gemensamt kök eller i den egna lägenheten. På Slåttergården serveras frukost, lunch, middag och mellanmål. Maten tillagas av Måltidsservice och sänds ut till Slåttergården varje dag.

Den som behöver specialkost får givetvis detta

Lunchmeny

Lunch- och middagsmeny

Hälso- sjukvård och omsorg

På Slåttergården finns tillgång till sjuksköterska dygnet runt. Arbetsterapeut och fysioterapeut har möjlighet att göra hembesök när behov finns. Läkare finns att tillgå från Lugnviks hälsocentral. Om du önskar att behålla din tidigare husläkare är detta möjligt. Detsamma gäller tandläkare.

Övrig omvårdnadspersonal finns tillgänglig på boendet under hela dygnet. En kontaktman ska finnas utsedd som du i första hand kan vända dig till när du undrar något.

När du flyttar hit

Din lägenhet är omöblerad och du tar med dig allt som du behöver i din vardag som exempelvis möbler, sänglinne, kläder, hygienartiklar, städutrustning och husgeråd. Prata med personalen om du ska ta med säng.

Tänk på att du behöver en hemförsäkring.

I nära anslutning till inflyttningen träffas vi och genomför en planering utifrån dina behov och önskemål.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2020-12-16