Klimatseminarium

För 16:e året i rad anordnas Klimatseminarium i Östersund. Syftet med seminariet är att genom intressanta föredragshållare, utställningar och möten inspirera deltagarna till fortsatt arbete för en minskad klimatpåverkan. Målet är att Jämtlands län ska vara fossilfränslefritt år 2030.

Boka in datumet redan nu, vi lovar dig en inspirerande och innehållsrik dag! Inbjudan och fullständigt program kommer senare.

Klimatseminarium 2018TID

19 september 2017

PLATS

Storsjöteatern, Östersund

PRIS

Seminariet är kostnadsfritt, fika och lätt lunch ingårDagen innehåller föreläsningar, utställningar, musik och mingel. Seminariet riktas till alla: näringsliv, beslutsfattare, intresseorganisationer, studerande och allmänhet.

Klimatseminariet arrangeras av Östersunds kommun, Region Jämtland Härjedalen, Länsförsäkringar Jämtland och Länsstyrelsen Jämtlands län.

Dokumentation från Klimatseminariet 2017

Temat var "Fossilfritt Jämtland - möjligheter i en modernare morgonvärld". Omställningen till ett fossilbränslefritt samhälle är i full gång och går lättare än många tror. Under dagen visades allt från lokala till internationella exempel på hur lönsamhet och välfärd kan öka i takt med att utsläppen minskar. Bland föreläsarna märktes Fossilfritt Sveriges Svante Axelsson, finansmarkandsminister Per Bolund, SJ:s vd Crister Fritzon, Heidi Andersson och Björn Ferry. Moderator var Yvette Hermundstad.

  1. ProgramPDF
  2. Se presentationerna på Länsstyrelsens Youtube-kanallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dokumentation från Klimatseminariet 2016

Klimatseminariet 2016 var det fjortonde i ordningen och hade temat "Från Paris till hemmaplan", hur påverkar FN:s klimatavtal oss och hur kan vi bidra till att uppfylla vår del av avtalet? Seminariet innehöll spännande föreläsare som Anders Wijkman, Åsa Romson, Heidi Andersson och Pär Holmgren.

  1. ProgramPDF
Sidan uppdaterad 2018-05-14