Sommaraktiviteter på Skidstadion

Mountainbike

Östersunds skidstadion är en skidskyttearena av världsklass även under sommaren. Här kan du använda vår skjutvall i kombination med ett väl utbyggt rullskidbanenät. Här erbjuder vi även löpning och mountainbike. 

Skidstadion har en hel del aktiviteter att erbjuda även under sommartid så som rullskidåkning, löpning och mountainbike.

Rullskidbana

På Skidstadion hittar du en 8 kilometer lång rullskidbana för träning och tävling.

 Observera att du för allas säkerhet inte får promenera på den asfalterade delen på rullskidbanan eller framföra andra typer av fordon förutom rullskidor och inlines.

Avgifter skjutbana skidskytte 2021

Det är kostnadsfritt att använda våra rullskidbanor sommartid, men vi tar ut en avgift för att nyttja skjutvallen. Inskjutningstavlor ingår i priset.


Dagkort

Säsongskort (maj-nov*)

Barn och ungdom (0-17 år)

0kr/dag

0 kr

Vuxen (från 18 år)

20 kr/dag

300 kr

Senior (från 65 år)

10 kr/dag

150 kr

*) Rullskidbanan är öppen tills vi stänger den för utläggning av sparad snö inför skidsäsongen. Det sker oftast i november varje år.

Priserna för dag- och säsongskort gäller endast för privatpersoner. Barn upp till 15 år bokar via sin förening. Föreningar, träningsgrupper, landslag och företag bokar grupper via Kundcenter på telefon 063-14 30 00.

Dagkort och säsongskort för skjutbanan kan du köpa i:

  • Förbutiken på ICA Maxi
  • Stadionbutiken vid Arctura
  • Landbys Lillänge

Du kan även betala dagkorten med Swish: 123 189 73 05 (Mottagare: TF SWISH ÖSD KMN).

XC-bana för mountainbike

Du är välkommen att cykla i vår 12 kilometer långa cross country (XC)-bana för mountainbike. Banan har varierad terräng och går på grusvägar, smala stigar och motions­spår. XC-banan tar cirka 50-60 minuter att cykla och stigningen är ungefär 180 höjdmeter där högsta partiet är efter 5 km. Det kan finnas blöta/leriga partier längs banan, mest på våren och vid nederbörd.

Start och mål är vid cykeltvätten vid Mediacentret.

Mountainbikebanan (12 kilometer)

Banprofil

Terränglöpning

Från Östersunds skidstadion finns det två spännande terränglöpningsspår. Du startar vid parkeringen bakom röda sekretariatsbyggnaden och tar dig upp i terrängen. Båda löpspåren har varierad terräng och går på promenadstigar, skogsspår med mycket rötter och även jämnare partier.

Du kan välja mellan antingen 4,8 kilometer (blå-vit) eller 10 kilometer (röd) där de högsta partierna är i början och slutet av båda terrängspåren. Det kan finnas blöta och leriga partier längs banan, mest på våren och vid nederbörd.

Spårkarta inkl spårprofiler Pdf, 523.4 kB.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2021-09-06