Skidbackar

Vy över Östersund från Gustavbergsbacken

Du behöver inte åka till fjällen för att få en alpin känsla. Ett par mil från stan hittar du familjefavoriten Litsbacken. Bara några minuter från centrum finns Gustavsbergsbacken och Ladängen som passar både den vane skidåkaren och nybörjaren. På Frösöberget kan du också testa liftburen downhillcykling under sommaren.

Prislista

Priser för liftkort i Gustavsbergsbacken, Ladängen och Litsbacken 2017-2018:

Kategori

Pensionär/Ungdom*

Vuxen

Anmärkning

Enkel tur

10 kr

20 kr


Dagkort

100 kr

150 kr


Eftermiddagskort

80 kr

100 kr

14.00 - 16.00

Kvällskort

80 kr

100 kr


Säsongkort

1 000 kr

1 500 kr


Keycard

50 kr

50 kr

Krävs till samtliga kort

*Ungdomar 8-17 år. Barn under 8 år med hjälm åker gratis i vuxet sällskap.

Våra liftkort gäller i alla tre backarna och köps i någon av liftkioskerna. Läs mer om backarna och liftarnas öppetider nedan.

Gustavsbergsbacken

Tjej med skidhjälm

Gustavsbergsbacken på Frösön är en utmärkt träningsbacke med en häftig utsikt över staden. Här finns även barnbacken Silverling, en värmestuga och servering.

Gustavsbergsbacken ligger 10 minuter med bil eller buss från centrum. Parkering hittar du på Vintervägen.

Vid lifthuset finns även en skiduthyrning som bedrivs av Lagg & Hoj information finns på: http://lagghoj.selänk till annan webbplats eller Facebook https://www.facebook.com/lagghojlänk till annan webbplats eller Instagram https://www.instagram.com/lagghojlänk till annan webbplats

Vädret för Gustavsbergsbacken

Med hjälp av vår väderstation vid Gustavs­bergsbacken kan du få aktuell information om bland annat temperatur och vind­styrka. Informationen uppdateras var tionde minut.

Gustavsbergsbacken och Ladängen stänger nu för säsongen. Den gångna vintern har vi producerat så mycket konstsnö som det varit möjligt utifrån de förutsättningar vi har vad gäller temperaturer och teknik. Tyvärr är backarna nu i ett läge där det inte går att åka säkert. Vi stänger nu backarna för säsongen och förbereder för vår och sommar, med bland annat mountainbike. Hoppas ni haft fina stunder i Gustavsberg och Ladängen den gångna vintern.

Ladängen

Skidåkare som susar ner för back med snön som sprutar

Ladängen ligger på Frösön och är senaste tillskottet av Östersunds slalombackar. Backen har två breda nedfarter, en lift, värmestuga och en grillplats. Här erbjuds bra backar för barnen som vill ta det lite lugnare men det finns också en funpark med rails och hopp.

Det tar 10-15 minuter att ta sig till Ladängen med bil eller buss från centrum. Parkering finns både på Byvägen och vid Frösötornet.

Som komplement till den lilla värmestuga som finns nedanför backan (där det lätt kan bli lite trångt) har vi nu öppnat en ny värmestuga på toppen också.

Vid lifthuset finns även en skiduthyrning som bedrivs av Lagg & Hoj information finns på: http://lagghoj.selänk till annan webbplats eller Facebook https://www.facebook.com/lagghojlänk till annan webbplats eller Instagram https://www.instagram.com/lagghojlänk till annan webbplats.

Vädret för Ladängen

Med hjälp av vår väderstation vid Lad­ängen kan du få aktuell information om bland annat temperatur och vindstyrka. Informationen uppdateras var tionde minut.

Gustavsbergsbacken och Ladängen stänger nu för säsongen. Den gångna vintern har vi producerat så mycket konstsnö som det varit möjligt utifrån de förutsättningar vi har vad gäller temperaturer och teknik. Tyvärr är backarna nu i ett läge där det inte går att åka säkert. Vi stänger nu backarna för säsongen och förbereder för vår och sommar, med bland annat mountainbike. Hoppas ni haft fina stunder i Gustavsberg och Ladängen den gångna vintern.

Litsbacken

Skidåkare som hoppar

Litsbacken ligger på södra sidan av Indalsälven. Backen har en nedfart och en lift. En bra backe för familjen! Värmestuga och grillplats finns.

Litsbacken ligger cirka 30 minuter med bil eller buss från Östersunds centrum.

Litsbackenstänger är nu stängd för säsongen.

Fakta om snötillverkningen i backarna

För att sätta i gång snöproduktion krävs att temperaturen ligger på minussidan, helst runt fem minusgrader, och att Vattnet i Storsjön är tillräckligt kallt. Dessa två parametrar måste samspela för att det skall fungera.

På snökanonerna i Gustavsbergsbacken har det gjorts förbättringar som betyder att det kommer vara möjligt att producera snö med färre minusgrader än tidigare.

Man räknar ungefär en halv dags förberedelse innan start, och lika lång tid när man stänger ned kanonsystemet.

För Ladängen tillåter inte systemet att det produceras snö lika tidigt som Gustavsbergsbacken, det krävs något kallare temperaturer, det är teknik det handlar om inget annat.

I Litsbacken finns inga snökanoner. Där får vi förlita oss på natursnö.

Vad kan du förvänta dig av våra skidbackar?

I vår servicedeklaration beskriver vi vad du som medborgare kan förvänta dig när du besöker någon av våra skidbackar. Om vi inte lever upp till vad vi lovar vill vi gärna att du meddelar oss detta. Dina synpunkter ger oss värdefull information och möjlighet att förbättra vår verksamhet.

Sidan uppdaterad 2017-10-05