Vallaskolan

Vallaskolan ligger i stadsdelen Valla i centrala Frösön. Vi delar lokaler med fritidsgården Valla och strax intill finns förskolan Önegården. Vallaskolan omfattar förskoleklass och årskurs 1-9.

Vallaskolan

Aktuellt just nu

Informationsmöte inför skolval

Välkommen på informationsmöte inför val till högre årskurs! Under mötet berättar vi mer om skolan och det finns möjlighet att ställa frågor.

När: 11 januari klockan 18.00

Var: Digitalt via Teams: Anslut till mötet

Instruktion för att ansluta till digitalt möte Pdf, 98.6 kB.

Frånvaroanmälan

Anmäl frånvaro mellan 07.30-08.00 varje från­varodag om du inte kommit överens med skolan om något annat.

Skolmåltider

Vår skolmat ska smaka gott, vara närings­riktig och tillagad på ett säkert och hållbart sätt.

Info om inskriven fritidsverksamhet årskurs 4–6 samt den öppna fritidsklubben
på Vallaskolan

Från och med augusti kommer den inskrivna fritidsverksamheten för årskurs 4–6 att samordnas i gemensamma lokaler med den öppna klubbverksamheten som drivs av Frösö IF på Vallaskolan.

Det här gäller fram till dess att lokalen på Änge gård är färdigrenoverad och kan nyttjas för öppen fritidsklubb och fritidsgårdsverksamhet. Före klockan 07.30 och efter klockan 17.00 samordnas den inskrivna verksamheten med fritidshemmet för årskurs F-3.

Mer detaljerad information kommer per post i augusti. I den finns det även information om vilken personal som kommer att arbeta i verksamheten.

Skolskjuts och ungdomskort

Elever som bor långt från skolan har rätt till skolskjuts. Dessutom har alla barn och unga mellan 6 och 19 år gratis buss­kort (ungdoms­kort).

Ledighet

Om elever vill vara ledig under ter­minen måste vårdnadshavare ansöka om det. Skolan gör en bedömning i varje enskilt fall.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2021-12-13