Ät mindre och bättre kött

R¨åvaror på en skärbräda. Kött och olika grönsaker.

Kött har betydligt högre klimatpåverkan än grönsaker. Men det finns ju bättre och sämre kött, sett till klimatpåverkan. Genom att minska mängden och välja bättre kött gör du en insats för miljön - samtidigt som du sannolikt får godare kött på köpet!

Så här gör du:

  • Ät mer vegetariskt och mindre kött.
  • Det kött du äter väljer du med omsorg. Det kan exempelvis vara:
    • Ekologiskt
    • Vilt
    • Naturbeteskött
    • Närproducerat
    • Lokalproducerat
    • Svenskt

Det här behöver du:

  • En smula motivation.

Framgångsfaktorer:

  • Njut! När du väl äter kött så ta det lugnt och reflektera över hur köttet faktiskt smakar, och vilken skillnad det kan vara på kött och kött.

Fallgropar:

  • Priset - det kan vara lätt att stirra sig blind på priset, särskilt om man är van att låta det styra.
    LÖSNING: Genom att äta mindre köttportioner och mer sällan så sparar du ihop till att kunna unna dig dyrare kött ibland.
Sidan uppdaterad 2024-05-30