Student

Östersund är för många den perfekta studentstaden. Som student vid Mittuniversitetet i Östersund kan du välja mellan ett stort utbud av program och kurser och samtidigt få ett liv vid sidan av studierna som är fyllt med möjligheter.

Centralt campus

Campus ligger tre minuters promenad från stadens stadskärna och från student­bostäd­erna tar det aldrig längre än trekvart att gå till lektionssalen.

Östersund är den lilla stor­staden med den kalla näsan och det varma hjärtat!

Aktiv fritid

Många väljer att läsa här för att det är nära till fjällen och den vackra jämtländska naturen. Att ta sig härifrån till Stockholm och andra städer underlättas av täta och goda kommunikationer.

Staden sprudlar av liv året runt vilket gör att du som student kan ha en rik och aktiv fritid vid sidan av studierna. Skidåkning och friluftsliv utmärker Östersund som studentstad och gör orten unik. Njut även av den underbara sommaren med massor av roliga evenemang, unika badplatser, friluftsliv, kultur med mera.

Läs mer om vad Östersund har att erbjuda på:

Vi utvecklar studentstaden

Östersunds kommun, Mittuniversitetet, Studentkåren i Östersund, Östersunds studenters idrottssällskap och näringslivet i regionen arbetar tillsammans för att utveckla Östersund som studentstad genom det gemensamma nätverket MittÖs!

Nätverket MittÖs

Årets Studentstad 2018/2019

Från 1 juli 2018 till 1 juli 2019 är Östersund Årets Studentstad! Sveriges Förenade Studentkårer delar varje år ut priset till en stad som aktivt arbetar för att förbättra livet och vardagen för studenterna.

Priset blev i år tilldelat Östersund, bland annat på grund av MittÖs arbete med att förbättra Östersund för studenterna. Andra anledningar är att Östersund erbjuder ett aktivt friluftsliv, bostadsgaranti för alla studenter och en god koppling mellan akademi och omgivande samhälle.

Studentstadshjärtat som är ett Östersundshjärta i lila och grönt som är studentstadens färger
Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2018-10-25