Student

Östersund hjärta studenter

Östersund är för många den perfekta studentstaden. Som student vid Mittuniversitetet i Östersund kan du välja mellan ett stort utbud av program och kurser och samtidigt få ett liv vid sidan av studierna som är fyllt med möjligheter.

Centralt campus

Campus ligger tre minuters promenad från stadens stadskärna och från student­bostäd­erna tar det aldrig längre än trekvart att gå till lektionssalen.

Östersund är den lilla stor­staden med den kalla näsan och det varma hjärtat!

Aktiv fritid

Många väljer att läsa här för att det är nära till fjällen och den vackra jämtländska naturen. Att ta sig härifrån till Stockholm och andra städer underlättas av täta och goda kommunikationer.

Staden sprudlar av liv året runt vilket gör att du som student kan ha en rik och aktiv fritid vid sidan av studierna. Skidåkning och friluftsliv utmärker Östersund som studentstad och gör orten unik. Njut även av den underbara sommaren med massor av roliga evenemang, unika badplatser, friluftsliv, kultur med mera.

Läs mer om vad Östersund har att erbjuda på:

Vi utvecklar studentstaden

Östersunds kommun, Mittuniversitetet, Studentkåren i Östersund, Östersunds studenters idrottssällskap och näringslivet i regionen arbetar tillsammans för att utveckla Östersund som studentstad genom det gemensamma nätverket MittÖs!

Nätverket MittÖs

Årets Studentstad 2018/2019

Från 1 juli 2018 till 1 juli 2019 är Östersund Årets Studentstad! Sveriges Förenade Studentkårer delar varje år ut priset till en stad som aktivt arbetar för att förbättra livet och vardagen för studenterna.

Motivering till varför Östersund blev Årets studentstad

En bra studentstad kännetecknas av dialog och god samverkan. En verklig möjlighet för studenter att delta och påverka.

Östersunds kommun, Mittuniversitetet, Studentkåren i Östersund, Östersunds studenters idrottssällskap och näringslivet i regionen har under en längre tid utvecklat sin samverkan i ett gemensamt samverkansforum – MittÖs.

MittÖs har förmågan att vrida och vända på komplexa frågeställningar – där varje organisation går in med sitt perspektiv i diskussionen – och kommer ut med gemensamma målbilder och strategier där studenternas bästa är fokus. Det gedigna arbetet har och kommer fortsätta att gagna studenterna och deras rätt till inflytande.

Staden kan erbjuda ett aktivt idrottsliv, bostadsgaranti för alla studenter och en god koppling mellan akademi och omgivande samhälle. Att ha ett tryggt boende, ett aktivt studentliv men också möjligheten till ett gott nätverkande – är komponenter som är viktiga för trygghet och meningsfullhet.

Utmärkelsen går därför till en stad som inte räds över nya utmaningar. En stad som alltid har utveckling i fokus. En stad som är beredd att göra allt för att studenterna ska trivas - före, under, och efter sin utbildning.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2020-10-19