Våld i nära relationer
Är du utsatt för våld, hotad eller lever i ett förhållande med allvarliga konflikter? Hos oss kan du få rådgivning, praktisk hjälp och skydd i en akut situation. Utsätter du en närstående för våld kan du få stöd till förändring.
Note! You can find this page in other languages in the menu above.
Om du vill ha stöd och hjälp kan du kontakta
Socialtjänsten - Team våld i nära relation
Hos oss kan du bland annat få stödsamtal, praktisk hjälp och möjlighet till skyddat boende. Vi kan också besluta om stöd som du kan få via Centrum mot våld.
Vi kan erbjuda:
- Råd och stöd
- Samtalsstöd på Centrum mot våld
- Försörjningsstöd
- Akut skydd
- Jourboende
Du kan även ansöka om behandling om du utsätter någon för våld.
Du kan nå oss vardagar 08.00-16.00 på telefon 063-14 30 00 (kommunens Kundcenter).
Centrum mot våld i Jämtlands län
Vi erbjuder bland annat stödsamtal, råd och stöd till våldsutsatta. För att få stödsamtal, och vissa andra former av stöd som vi erbjuder behöver du först kontakta socialtjänsten - se under rubriken här ovanför.
För kvinnor finns även en gruppverksamhet. Gruppverksamheten kan du ta del av utan att först kontakta socialtjänsten. När du ringer till oss kan du vara anonym. Vi har tystnadsplikt.
Du når oss vardagar 08.00-17.00 på telefon 0200-120 145.
Vid en akut situation
Ring 112, annars når du polisen via 114 14.
Social beredskap utanför kontorstid
Utanför kontorstid kan du kontakta SOS Alarm (112) vardagar mellan klockan 17.00 - 08.00 samt under helger. Dag före helgdag börjar beredskapen klockan 15.00.
Social beredskap är till för akuta ärenden som inte kan vänta med kontakt till nästa vardag.
Är du orolig att ett barn far illa?
Våld i nära relation är inte bara fysiskt våld
Våra stödinsatser
För dig som är våldsutsatt
Blir du slagen av din partner? Blir din självkänsla skadad av kränkande uttalanden? Får du umgås med vem du vill? Kontrollerar din partner din eller er gemensamma ekonomi? Är du tvungen att ingå ett äktenskap mot din vilja?
För dig som använder eller har använt våld
"Samtal om våld" är en behandlingsform som kan vara aktuell dig som använder eller har använt våld eller hot mot någon närstående, har svårt att hantera dina aggressioner och frivilligt söker hjälp till förändring.
Centrum mot våld
Centrum mot våld arbetar på olika sätt mot våld i nära relationer i Jämtlands län. Här kan du som bor i länet få råd och stöd, om du är eller varit utsatt för våld. Barn och unga som upplever eller har upplevt våld får särskilt stöd och personer som utövar eller har utövat våld kan få behandling. Samtalen till oss är gratis och du kan vara anonym när du ringer till oss. Om det framkommer att barn far illa har vi anmälningsskyldighet
Barn och unga som upplevt våld
Våld kan vara något som gör ont på kroppen som slag och sparkar. Våld kan också vara när någon säger eller gör elaka saker som gör att du får ont i hjärtat, magen eller huvudet.
För dig som förälder till barn som upplevt våld
Det finns flera saker du som förälder kan göra för att hjälpa ditt barn om det varit utsatt för eller bevittnat våld.
För dig som är anhörig till någon som upplevt våld
Som utomstående men närstående har du en viktig roll när det gäller att bryta mönstren i en våldsam relation.Genom att våga fråga och stå upp för den som utsätts för våld kan du göra skillnad.