Publicerad 2023-03-24

Höga betyg när Östersunds kommunkoncern uppdaterat sitt ramverk för gröna obligationer

Ramverket har uppdaterats och anpassats till Eu:s taxonomi. Östersunds kommun och de kommunala bolagen Jämtkraft och Östersundshem emitterar gröna obligationer som uppfyller kraven som satts upp i ett ramverk.

Ramverket har granskats av CICERO Shades of Green som utifrån oberoende forskningsbaserad utvärdering gett det högsta betyget ”Mörk grönt” och betyget ”Excellent” gällande koncernstyrning.

— Vi upplever ett stort intresse för våra gröna obligationer och är mycket glada för det fina betyget. Nästa emission planeras till våren, säger Erik Sundberg finanschef i Östersunds kommun.

Gröna obligationer ges ut inom områdena förnybar energi, energieffektivisering, hållbara transporter, energieffektiva lokaler och bostäder, vatten- och avfallshantering sam kollagring.

— Emittering av gröna obligationer är ett av verktygen i kommunens arbete med att bli fossilfri till år 2025 inom kommunorganisationen och klimatneutral till år 2030, säger Anne Sörensson, klimatstrateg i Östersunds kommun.

Mer information om kommunens gröna obligationer, ramverk och Ciceros granskning finns på www.ostersund.se/gronaobligationer

För mer information:

Erik Sundberg finanschef erik.sundberg@ostersund.se 063-144850

Anne Sörensson klimatstrateg anne.sorensson@ostersund.se 070-600 51 31

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-03-24