Vandra och springa

Foto: Håkan Wike

I Östersund är naturen aldrig långt borta. Så gott som runt varje hörn finns möjligheten att spendera en dag ute i naturen. Vare sig det blir en heldagsvandring med matsäck eller en springtur i den friska luften.

Vandra längs S:t Olavsleden

Varför inte passa på att vandra S:t Olavsleden? Leden är den skandinaviska motsvarigheten till El Camino de Santiago de Compostela, berömd pilgrimsfärd till Spanien. Du kan vandra, cykla, springa eller rida längst leden. Du väljer själv vilken etapp som passar dig bäst. Kanske tar du tåget till Pilgrimstad och går till Brunflo?

Vandra längs Frösöns kultur- och naturstigar

På Frösön finns det många kultur- och naturstigar som passar perfekt för en springtur eller promanad. Där hittar du Mjällestigen, Stengårdsstigen, Östbergets kulturstig, Kyrkstigen och Stocke.

Bynäsets fritidsområde

På Bynäset finns en härlig fritidsmiljö med vacker utsikt över Storsjön och fjällen. Halvön på Frösöns västra sida bjuder in vandrare, löpare och cyklister till en fantastisk miljö som länge har varit militärt övnings­område. Därför gäller också särskilda regler på Bynäset.

Fler vandringsleder

På Naturkartan kan du hitta tips på platser som är lämpliga för löpning, vandring eller cykling. Sortera direkt i kartan utefter vad du vill göra, till exempel vandra.

Sidan uppdaterad 2024-04-11