Vårt lärande

Ledarskap, Läslyft och pulshöjande aktiviteter är nya satsningsområden för läsåret 17/18. Vi fortsätter med Systematiskt Kvalitetsarbete, Matematik, Digitalisering, elever som utmanar och att utveckla fritidshemmets verksamhet som tidigare igångsatta utvecklingsområden. Dessa åtta utvecklingsområden kommer Ängsmogården att jobba med kommande år.

Systematiskt kvalitetsarbete

Information om det systematiska kvalitetsarbetet 2019-2020 Pdf, 779.2 kB.

El Sistema

Ängsmogården har fått möjligheten att arbeta tillsammans med lärarna från kulturskolan i El Sistema även kommande läsår. I år är det eleverna i åk 1 och åk 2 som är med och skapar musik varje vecka, ena tillfället på skoltid och det andra är frivilligt och ligger på fritidshemstid. De arbetar med rytmik, blås och stråkinstrument.

Varje onsdag kl. 17.00-18.00 "Vänstay" är det en timmes umgänge med eleverna, deras föräldrar och inbjudna musiker, där de sjunger, pratar och fikar. Ny lokal är Ängsmokyrkan och växelvis varannan vecka på Ängsmon och Mimer.

Jose Antonio Abreu startade verksamheten 1975 i Venezuela. Han ville använda musiken för att ge barn möjlighet att utvecklas.

Sidan uppdaterad 2021-01-15