Publicerad 2023-02-27

Skolelever erbjuds gratis luncher, bad och skidor under sportlovet

Här kommer en glad nyhet till barnfamiljer inför det stundande sportlovet. Östersunds kommun kommer att servera gratis luncher för grundskoleelever under lovdagarna. Det sker på skolrestaurangen i Östersunds sporthall och på Treälvsskolan i Lit.

Detta är ytterligare en led i kommunens satsning för att ge stöd till medborgarna i en tid som är ansträngande ekonomiskt.

– Det är tufft för många nu. Kommunen vill hjälpa på de sätt vi kan, säger Anders Wennerberg, kommundirektör.

Luncherna serveras måndag till fredag vecka 10 mellan klockan 11.30 och 13.00. Samma tider gäller för både Sporthallen och Treälvsskolan.

– Efter diskussion med Barn och utbildningsförvaltningen och rektorer är det på dessa två platser vi har bäst möjlighet att erbjuda lunch. Vi är medvetna om att det inte är närmaste skolmatsalen för många, men då alla skolelever har gratis busskort hoppas vi att de ändå ska ha möjlighet.

 

Eftersom det är första gången som det arrangeras skolluncher under lovveckan är det svårt att förutse hur många elever som kommer att nyttja erbjudandet. Därför serveras mat som enklast kan anpassas i antal, för att undvika svinn. Om det blir aktuellt med ett liknande upplägg under påsklovet går det att dra nytta av erfarenheterna och planera bättre.

– Jag är tacksam för att kommunens medarbetare på väldigt kort tid kunnat ordna så att vi kan erbjuda barn och unga luncher under sportlovet, och dessutom att det arrangeras fler kostnadsfria aktiviteter än vanligt, säger Anders Wennerberg.

 

Ekonomin ska inte heller sätta stopp för barn och ungdomar som vill vara med på sportlovsaktiviteter nästa vecka. Därför har Östersunds kommun beslutat att bjuda på både en gratis dag på Storsjöbadet, och en dag gratis åkning i skidbackarna.

  • Tisdag den 7 mars är det gratis bad på Storsjöbadet för barn och unga upp till 18 år.
  • Fredag den 10 mars är det gratis skidåkning i Gustavsbergsbacken och Ladängen på Frösön, samt i Litsbacken.

För ytterligare information:

Anders Wennerberg, kommundirektör 070–216 90 25

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-02-27