Härke Konstcentrum

Grafikverkstad, programverksamhet och ateljéer. Härke Konstcentrum finns på Frösön, med utsikt över Storsjön och den storslagna fjällvärlden. Östersunds kommun äger och förvaltar byggnaden. Verksamheten drivs av föreningen Härke Konstcentrum.

Bilden föreställer Härke Konstcentrums logga.

Idag finns här 14 ateljéer i olika storlekar samt en utställningslokal som också fungerar som kurslokal. Längst upp i huset finns en gästbostad.

I källarplanet finns en 300 kvadratmeter stor grafikverkstad. Där har föreningen Östersunds Kollektiva Grafikverkstad sin verksamhet. Verkstan är Nontoxic-certifierad, och konstnärer från övriga Sverige och andra länder söker sig till Härke Konstcentrum för att ta del av kunskapen om hur man arbetar på ett hälso- och miljövänligt sätt.

Härke konstcentrum har en rik programverksamhet.

Aktuella utställningar och kurser på Härke Konstcentrum

Konstnärsstipendium

Härke Konstcentrum delar varje år ut ett konstnärsstipendium. Stipendiet består av 30 000 kronor och en månads fri vistelse på Härke Konstcentrum på Frösön samt erbjudande om utställningstid på Ahlbergshallen. Stipendiet stöds av Östersunds kommun och Region Jämtland Härjedalen, och är ett av de mest sökta konstnärsstipendierna i Sverige.

Läs mer om stipendiet här

Sidan uppdaterad 2023-08-17