Stadsmuseet/Ahlbergshallen

Bilden visar Stadsmuseet i Östersund

I centrala Östersund hittar du Stadsmuséet och Ahlbergshallen. Byggnaden ligger i korsningen Rådhusgatan-Biblioteksgatan.

Stadsmuséet

I husets nedre plan driver Föreningen Gamla Östersundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Stadsmuséet där de visar sina samlingar över stadens historia.

För öppettider och kontaktuppgifter, se föreningens hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här visas en del av Olof Ahlbergs mindre skulpturer och föremål. Skulptursamlingen donerades till Östersunds kommun några år efter konstnärens bortgång 1956. Olof Ahlbergs samlingar har givit namnet till utställningshallen i övre planet.

Flera av Olof Ahlbergs konstverk har placerats i offentliga rum, bland annat i Rådhuset och Storsjöteatern. I biblioteket på Mittuniversitetet Campus Östersund och på Folkhälsoinstitutet finns flera av hans skulpturer.

Ahlbergshallen

I husets övre plan finns skulpturhallen samt två utställningsrum som används för konst­utställningar. Utställningsverksamheten är föreningsdriven av Härke konstcentrumlänk till annan webbplats och Östersunds konstklubblänk till annan webbplats. Under året arrangerar de regelbundet utställningar med ekonomiskt stöd av Östersunds kultur- och fritidsnämnd.

Balkongrummet högst upp är en träffpunkt för de föreningar som är verksamma i huset.

Utställningar

Här kan du ladda ner Ahlbergshallens utställningsschema:

Öppettider under utställningar (gäller 2018):

Tisdag - fredag 12 - 17

Lördag - söndag 12 - 16

 

Information för utställare: Ahlbergshallens mått

 

Här kan du läsa mer om utställningslokalens mått.PDF

 

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2018-12-11