Instagram

Östersunds kommun har två officiella Instagram­konton – "Ung i Östersund" och "Östersunds kommun".

Lotogyp för Instagram

Riktlinjer för instagram­kontot "Ung i Östersund"

  • Ung i Östersund ska vara en trygg zon att vistas i. Förtal och personangrepp får inte förekomma, inte heller hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden, uppmaningar till brott eller publicering av pornografi och upphovsrättsligt skyddat material. Du ska använda ett vårdat språk - det vill säga undvika svordomar och andra fula ord.

  • Kommentarer eller direktmeddelanden som bryter mot lagen (så som hets mot folkgrupp) kommer att dokumenteras och eventuellt polisanmälas.

  • Kommentarer som vi bedömer är personangrepp - eller så kallat näthat, kommer att plockas bort. Även sådana inlägg som inte har någonting med kommunens verksamhet att göra - exempelvis reklammeddelanden från kommersiella aktörer, kommer att plockas bort.

  • Vi uppmanar också dig som besökare, att anmäla kommentarer som du upptäcker bryter mot dessa riktlinjer.

  • Tänk på att inte skriva känslig eller sekretessskyddad information i kommentarerna. Istället kan du skicka ett direktmeddelande, mejla eller ringa till oss.

  • Tänk på att dina kommentarer och direktmeddelanden kan komma att diarieföras om de visar sig vara av betydelse för vår verksamhet. Allt som publiceras på Östersunds kommuns Instagramkonto blir till offentliga handlingar.

  • Genom att du följer, kommenterar och skriver direktmeddelanden på kommunens Instagramkonto, behandlar vi dina person­uppgifter (användarprofilen på Instagram). Mer information om vår behandling av personuppgifter samt dina rättigheter som registrerad hittar du på www.ostersund.se/dataskydd
Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2020-11-25