Ensembler, orkestrar och spelmanslag

Här hittar du ensemblen för dig!

Piano

Blåsbubblorna

Blåsbubblorna är ensemblen för dig som precis har börjat spela ett blåsinstrument! Efter 2-3 lektioner är du redo att hoppa in i ensemblen som består av ca 10-15 kompisar.

Ledare

Emmeli Jonsson och Désirée Olsson

Birgers blåsare

Här jobbar vi med orkesterspelets grundstenar, samtidigt som fördjupar oss i alla de spännande facetter som musiken innehåller. Genom våra instrument kan vi växa både som människa & instrumentalist, samtidigt som vi lär oss att samarbeta, vara lyhörd och avläsa andras insatser.

Ledare

Cecilia Heinel Bäckström

Måndagsblåset

Måndagsblåset är en liten ensemble för elever som har spelat 1 år på kulturskolan. Här kan du vara med om du spelar blås-/slagverk-/piano eller bas. Här går vi på äventyr i orkestermusikens underbara värld, men utforskar också musikens uppbyggnad genom "musikpyssel", quiz och rebusar m.m.

Ledare

Cecilia Heinel Bäckström


Storsjöblåset

Välkommen till orkesterskolan & Storsjöblåset! Vi övar en gång/ vecka, men också ett par övningsdagar, (lörd/sönd), plus konserter, under säsongen. Här har vi god tid till att fördjupa oss i musiken, gå t. botten m. allt från uppvärmnings-/teknikövningar t. klangstudier, men har också en fantastisk möjlighet för att spela bra & spännande musik tillsammans!

Ledare

Cecilia Heinel Bäckström


Kör

På kulturskolan finns flera körer. Här får du sjunga med andra, träna stämsång och delta i många roliga projekt. Ofta samarbetar vi med olika orkestrar, som stråkorkester eller jazzgrupp.

Sångmix

8 år-11 år.
Repetitionstid:

Vokalensemblen

Kör från 12 år och uppåt
Repetitionstid:

Sångkul

Kör för 6-7 åringar
Repetitionstid:

Kör nivå 4

Avancerad nivå.
Repetitionstid:

Ledare

Lena Moén och Pernilla Axerup

Gitarrorkestern

Gitarrorkestern är orkestern för dig som är mellan 12 till 19 år. Vi är mellan åtta och tio personer och spelar musik i många olika genrer. I gitarrorkestern spelar vi på lite speciella gitarrer! Dessa får du låna här hos oss under repetitionerna. Vi spelar konsert minst en gång per termin.

Det är bra om du har spelat gitarr ett tag. Vi spelar ofta efter noter och har du inte provat det tidigare så lär du dig allt eftersom.

Ledare

Andreas Hansson

Lomelaj

Lomelaj är namnet på vår internationellt inriktade folkmusikgrupp. Alla instrument är välkomna! Musiken hämtar vi till exempel från Louisiana, Afghanistan, Skottland, Makedonien och Sverige.

Låtarna lärs ut på gehör, alltså utan noter, och arrangeras av gruppen själv. Vi har uppträtt överallt i länet och även gjort spelresor till Danmark, Norge, Finland och Skottland.

Ledare

Torbjörn Persson

Stråkettan

Orkestern för dig som är cirka 9-11 år och nybörjare på fiol, altfiol, cello eller kontrabas. Du kan börja i orkestern när du tagit lektioner på ditt instrument i Kulturskolan i ett år.

Vi spelar tillsammans 1 gång i veckan. Under läsåret gör vi också några konserter och deltar ibland i ett spelläger eller kortare turnéresa under en helg.

Ledare

Bo Öberg

Storsjöstråket

Här är orkestern för dig som spelar fiol, altfiol, cello eller kontrabas! Du är mellan 11 och 14 år och har redan spelat ditt instrument i cirka 3 år.

Vi spelar massor med rolig musik och gör flera konserter varje år. Ibland åker vi också på turné eller ordnar ett spelläger någon helg!

Repetitionstid:

Ledare

Olov Roos och Bo Öberg

Östersunds Ungdomssymfoniker

Ungdomssymfonikerna är orkestern för dig som är ungefär 14 till 19 år. Vi spelar mest klassisk musik för stråkorkester. Ibland samarbetar vi med blåsare från Kulturskolan eller Kulturskolans körer. Då spelar vi orkestermusik, musikal eller opera.

Du ska ha spelat ditt instrument ett tag och gärna ha spelat i en ensemble eller orkester tidigare.

Repetitionstid:

Ledare

Louise Olsson och Cecilia Bäckström Heinel

Sidan uppdaterad 2024-03-27