Ensembler, orkestrar och spelmanslag

Här hittar du ensemblen för dig!

Piano

Blåsbubblorna

Blåsbubblorna är ensemblen för dig som precis har börjat spela ett blåsinstrument! Efter 2-3 lektioner är du redo att hoppa in i ensemblen som består av ca 25 kompisar. Vi träffas torsdagar 16.45-17.30 och spelar enkla härliga låtar, bland annat ihop med cd-spelaren!

Ledare

Urban Hedin och Cecilia Heinel Bäckström

Birgers blåsare

I Birgers blåsare har vi spelat lite längre och är lite äldre. Vi är ca 20 elever i denna färglada ensemble. Vi träffas måndagar 16.30-17.15.

Ledare

Urban Hedin och Cecilia Heinel Bäckström

På Tvären

På Tvären är en ensemble för dig som spelat flöjt i några år och som kommit en bit på väg.

Vi repeterar tillsammans 1 timme i veckan och under läsåret gör vi också några konserter. Vi brukar vara 3-5 flöjtister och en pianist.

Ibland spelar tillsammans med en kompgrupp (piano, bas, trummor). Repertoaren är mycket varierad.

Ledare

Emmeli Jonsson

Kör

I kören får du sjunga med andra, träna stämsång och delta i många roliga projekt. Ofta samarbetar vi med olika orkestrar, som stråkorkester eller jazzgrupp.

Körer i Kulturskolan

Sångmix

8 år-11 år.
Vi övar tisdagar klockan 15.00-15.40 på Kulturskolan/Folkets Hus.

Vokalensemblen

Kör från 12 år och uppåt
Vi övar tisdagar 16.45-18.00 på Kulturskolan/Folkets Hus.

Ledare

Lena Moén och Pernilla Axerup

Gitarrorkestern

Gitarrorkestern är orkestern för dig som är mellan 12 till 19 år. Vi är mellan åtta och tio personer och spelar musik i många olika genrer. I gitarrorkestern spelar vi på lite speciella gitarrer! Dessa får du låna här hos oss under repetitionerna. Vi spelar konsert minst en gång per termin.

Det är bra om du har spelat gitarr ett tag. Vi spelar ofta efter noter och har du inte provat det tidigare så lär du dig allt eftersom.

Repetitionstid: Tisdagar kl 17.30 - 18.30 i Ensemblen i Kulturskolans lokaler, Folkets Hus i Östersund.

Ledare

Andreas Hansson

Lilla Spelmanslaget (LillaFolk)

Lilla Spelmanslaget är för dig som spelar stråk-, träblås- och stränginstrument. Vi spelar allsköns musik från när och fjärran i egna och andras arrangemang.

Repetitionstid: Torsdagar 16:30-17:15 i La Scala på Kulturskolan, Folkets hus i Östersund.

Ledare

Peter Roos och Olov Roos

Lomelaj

Lomelaj är namnet på vår internationellt inriktade folkmusikgrupp. Alla instrument är välkomna! Musiken hämtar vi till exempel från Louisiana, Afghanistan, Skottland, Makedonien och Sverige.

Låtarna lärs ut på gehör, alltså utan noter, och arrangeras av gruppen själv. Vi har uppträtt överallt i länet och även gjort spelresor till Danmark, Norge, Finland och Skottland.

Ledare

Torbjörn Persson

Stråkettan

Orkestern för dig som är cirka 9-11 år och nybörjare på fiol, altfiol, cello eller kontrabas. Du kan börja i orkestern när du tagit lektioner på ditt instrument i Kulturskolan i ett år.

Vi spelar tillsammans 1 gång i veckan. Under läsåret gör vi också några konserter och deltar ibland i ett spelläger eller kortare turnéresa under en helg.

Vi repeterar måndagar kl 16.45-17.30 i Ångstarummet på OSD (Folkets Hus) i Östersund.

Ledare

Mariann Nilsson

Storsjöstråket

Här är orkestern för dig som spelar fiol, altfiol, cello eller kontrabas! Du är mellan 11 och 14 år och har redan spelat ditt instrument i cirka 3 år.

Vi spelar massor med rolig musik och gör flera konserter varje år. Ibland åker vi också på turné eller ordnar ett spelläger någon helg!

Vi repeterar torsdagar kl 17.30-18:30 i La Scala på Kulturskolan (Folkets Hus) i Östersund.

Ledare

Olov Roos och Peter Roos

Östersunds Ungdomssymfoniker

Ungdomssymfonikerna är orkestern för dig som är ungefär 14 till 19 år. Vi spelar mest klassisk musik för stråkorkester. Ibland samarbetar vi med blåsare från Kulturskolan eller Kulturskolans körer. Då spelar vi orkestermusik, musikal eller opera.

Du ska ha spelat ditt instrument ett tag och gärna ha spelat i en ensemble eller orkester tidigare.

Repetitionstid: onsdagar kl 18.00 - 20.00 i repsalen i Kulturskolans lokaler, Folkets Hus) i Östersund.

Ledare

Bo Öberg och Désirée Olsson

Håll Klaffen

Denna ensembel är till för dig som spelar träblås. Till träblås hör blockflöjt, tvärflöjt, klarinett, saxofon, oboe och fagott. Du behöver ha spelat minst en termin, då har du hunnit lära dig de noter du behöver.

Repetitionstid: Torsdagar kl 16.30 - 17.15 i rum Ensemblen i Kulturskolans lokaler, Folkets Hus i Östersund.

Ledare

Désirée Olsson

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2021-02-17