Vinterparken

vinterparken i solsken

Foto: Håkan Wike

Vintern är ofta härlig i Östersund och vi tar vara på den så mycket vi kan. Varje vinter är det ett myller av människor nere i Vinterparken, den naturliga mötesplatsen för alla som uppskattar vintern i alla dess former.

Här, bara några meter från Östersunds cent­rum, finns solstolar uppradade på isen, skrid­sko­banor, grillplatser och en stor snö­borg för barnen att leka i. Öster­sunds­borna kommer ner för att träffa folk, fika och koppla av eller för att sätta på sig skidor eller skrid­skor för en färd på isen.

Vinterparkens säsong är januari till april och arenan växer med tjockleken på Storsjöns is. Vinterbadet kan bokas året om. Östersunds kommun står bakom Vinterparken och entrepenör är Storsjöyran Evenemang AB.

Medvinden

Från Vinterparken utgår Sveriges längsta, plogade skridskobana, Medvinden, som är cirka två mil och anläggs på Storsjöns is. Den frusna sjön erbjuder turer på långfärdsskridskor eller längdskidor med storslagen utsikt över fjällvärlden.

Vinterparkens spårsystem inklusive Medvinden

Issäkerhet.se

Vinterbad

I de uppställda bodarna går det att hyra skridskor för den som vill prova på, eller hyra en spark istället för att ta en promenad på isen. Vinterparken erbjuder också lite mer exotiska upplevelser som draghundsfärder, vinterbad i isvak, värmande bastu eller ett dopp i en ångande badtunna.

Sidan uppdaterad 2024-06-10