Under din studietid

Vi hoppas att du får en fantastisk studietid i Östersund och att du kommer att vilja stanna kvar här när du är klar med studierna.

Arbetslivsanknytning

I Östersund samarbetar kommunen, Mittuniversitetet, studentföreningarna och näringslivet för att Östersund ska vara en bra stad att vara student i. Här vill vi att studenterna ska få en bra studietid och goda kontakter inom arbetslivet. Flera aktiviteter arrangeras under året som ger värdefulla kontakter som kan leda till kvalificerat arbete efter examen. Ta chansen att hänga på de initiativ som sker.

Några tjejer sitter vi bord utomhus och fikar

Foto: Göran Strand

Praktik hos kommunen

Inom Östersunds kommun arbetar många yrkeskategorier och det finns möjlighet för dig som student att göra praktik inom organisationen. Hos kommunen kan du även hitta intressanta uppslag till uppsatsarbeten eller examensjobb.

Är du intresserad av att veta mer om möjligheten att göra praktik eller skriva uppsats/examens­­jobb tar du kontakt med kommunens kundcenter på 063-14 30 00 eller kundcenter@ostersund.se

Här hittar du även kontaktuppgifter till flera av våra verksamhetsområden:

Praktik och exjobb

Extrajobb

I Östersunds kommuns arbetar cirka 5000 personer inom ett stort antal områden. Är du intresserad av att jobba extra på exempelvis timvikariat så kan du anmäla ditt intresse här:

Intresseanmälan för timvikariat

Leva i Östersund

Hur är det att leva och bo i Östersund, egentligen? På vår sida Leva i Östersund får du reda på allt du kan behöva som nyinflyttad. Du kan även läsa om andra som tagit steget att flytta hit. Inspireras och se nya möjligheter.

Leva i Östersund

Sidan uppdaterad 2024-02-01