Vi utvecklar studentstaden

MittÖs är forumet där Östersunds kommun, Mittuniversitetet, Student­kåren i Östersund, Östersunds studenters idrottssällskap och näringslivet i regionen arbetar tillsammans för att utveckla Östersund som student­­stad.

De fem parterna träffas regelbundet och vi jobbar gemensamt med många frågor som rör studentstaden Östersund. Mottagande av nya studenter, studentbostäder, folkbokföring, arbetslivskontakter är bara några av de områden som MittÖs arbetar gemensamt med.

De fem parterna i MittÖs

Östersunds kommun

Östersund har cirka 63 485 invånare och är samtidigt en expansiv stad där det råder framtidstro, företagsamhet och aktivitet. Här har studenter möjlighet att skapa en livsstil med mer tid för att verkligen leva, kombinerat med en utvecklande framtida karriär. I Östersund finns pulsen och stadslivet och strax inpå finns en storslagen natur att njuta av, sommar som vinter. Blickar du mot horisonten syns fjällen med de många skidorterna.

Mittuniversitetet

Mittuniversitetet, som är ett utav Sveriges yngsta universitet, har cirka 18 000 registrerade studenter (inklusive distansstuderande) och erbjuder ett brett utbildningsutbud inom samhällsvetenskap, beteendevetenskap, media, vård, lärarutbildning, IT, naturvetenskap, teknik samt språk och andra humanioraämnen. Flexibelt lärande är ledordet för all utbildning. Mittuniversitetet har två campus - Sundsvall och Östersund. Vid campus Östersund finns cirka 2.000 helårsstudenter.

Studentkåren i Östersund

Studentkåren i Östersund har sedan 1971 bevakat studenternas intressen i utbildningspolitiska och studiesociala frågor. Studentkåren arbetar för att studenterna ska få en bra utbildning och studietid. År 2010 fick Sveriges studentkårer en förändrad arbetssituation då kårobligatoriet togs bort. Det innebar att det nu är helt frivilligt för alla studenter att bli medlemmar i studentkåren. Kåren arbetar dock ändå för alla studenters bästa genom sitt avtal med universitetet samt genom arbetet med MittÖs handlingsplan.

Östersunds studenters idrottssällskap

ÖSIS har under många år varit drivande för att Östersunds studenter enkelt ska få tillgång till en aktiv fritid under sin studietid. ÖSIS anordnar allt från veckoaktiviteter med fotboll, innebandy och yoga till utflykter till Jämtlandstriangeln samt ett av Sveriges populäraste skidevent ”Student Ski Week” i Vemdalen. ÖSIS spelar en viktig roll för Östersund som studentstad tack vare det breda utbud av olika möjligheter som ges till studenterna av fritidsaktiviteter genom sitt medlemskap.

Näringslivet

Östersund har ett brett utbud av företag inom handels- och servicenäringar. Östersund har ett diversifierat näringsliv med många små och medelstora företag. Turism, upplevelsenäring och kompetensintensiva tjänsteföretag med distansoberoende verksamhet är några av de branscher som är starka i Östersund. 

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2019-07-11