Studentbostad

Planerar du en flytt till Östersund för studier? I Östersund har vi bostadsgaranti för dig som student vid Mittuniversitetet och på yrkeshögskola.

Östersund från ovan

Bostäder med bostadsgaranti

Regler för bostadsgarantin:

  • Gäller för nyantagna studenter vid Mittuniversitetet i Östersund och yrkeshögskola i Östersund, samt för läkarstudenter från termin 6 som har Östersund som placeringsort. Ansökan om bostad ska ske senast den 10 augusti till höstterminen och den 31 december för vårterminen. Vid senare ansökan erbjuds studenten bostad i mån av tillgång.
  • Gäller för studenter som är nyantagna till minst 15 högskolepoäng per termin vid Mittuniversitetet, campus Östersund och Yrkeshögskola (ej gymnasieelever, distansstudier eller internetbaserade studier). Samt för läkarstudenter från termin 6 som har Östersund som placeringsort.
  • Målsättningen är att du får ett erbjudande om bostad inom en månad. Inflyttning i den erbjudna lägenheten kan dock infalla något senare.
  • Bostäderna förmedlas av Östersundshem via StudentTorget. Studentbostadsgarantin gäller för dig som är antagen till minst 15 högskolepoäng per termin vid Mittuniversitetet, campus Öster­sund och för dig som studerar vid en yrkeshögskola i Östersund. Den gäller omfattar inte dig som är gymnasieelev eller pluggar på distans.

Du måste skicka in din bostadsansökan senast vid andra antagningsbeskedet:

  • hösttermin: 10 augusti
  • vårtermin: 31 december

Ansöker du senare kommer du endast att erbjudas bostad i mån av tillgång.

Boendealternativ

Bostadsgarantin innebär att du har rätt till ett boende inom det befintliga student­bostads­beståndet. Det befintliga studentbostadsbeståndet består av följande boendealternativ:

  • Rum i korridor (10-20 kvadratmeter/24-30 kvadratmeter)
  • Dubblettrum (26-29 kvadratmeter)
  • Studentlägenhet (20-49 kvadratmeter)
  • Stuglägenhet/stuga (26 kvadratmeter/31 kvadratmeter/45 kvadratmeter)

Från alla studentbostadsområden är det gångavstånd till campus, centrum, skid- och motions­spår, träningsanläggningar, nöjesställen och mataffärer. En del ligger mitt i stan med ett par minuters promenad till campus och centrum, andra lite utanför stadskärnan och istället ett stenkast från skog- och fritidsområden.

Vad passar dina behov? Om du är ute i god tid så kommer du med största sannolikhet att få ett boende som stämmer in på dina önskemål!

Bostäderna förmedlas av Östersundshem via StudentTorget.

Andra boendealternativ

Om du inte tycker att något av de boendealternativ som finns inom det ordinarie studentbostadsbeståndet passar dig så kan du självklart söka boende på annat sätt. De omfattas dock inte av bostadsgarantin.

I Östersund kan du finna allt ifrån vackra paradvåningar och små lägenheter till villor och radhus. Du kan bo centralt såväl som en bit ifrån staden, med eller utan sjöläge - du väljer!

Kommunens korrdinator för inflyttning informerar dig om alla dessa möjligheter:

Flytta till Östersund

Sidan uppdaterad 2024-01-23